Moederdag rit 2018,

De gehele week temperaturen waar de gemiddelde barkrukker zijn vingers bij aflikt. De zon hoog aan de hemel, natuurlijk Hemelvaartsdag viel ook in deze week, vandaar die benaming natuurlijk. de temperatuur op de zaterdag liep zelfs zo hoog op, dan Del Pierro het presteerde om in zn eentje "efkes' koffie ging drinken bij 1 van zijn kinderen in Breda: 255 km. Nou die koffie moet wel heel erg lekker zijn. Maar onze Jerrommeke die presteerde het om op de maandag van Eemshaven naar Meterik te fietsen. Wind in de rug en gaan met die banaan. Jerommeke had als doel, het uitzetten van een "mega" tocht die door enkele krukken wordt verreden op 30 juni. Die willen zelfs nog een stukje verder gaan; eindpunt Eijsden. de bedoeling is dan zelfs de 400 km aan te tikken. Tja, zoveel te ouder.... zoveel te.. Maar dat wisten we allang. Del Pierro en Jerommeke een dikke chapeau voor deze afstanden. Dan verder naar de Moederdag rit van 2018, de weersverwachting was niet best. Dat bleek ook wel in de opkomst van de krukken. Wat ze wel gezien hadden op buienradar was, dat ze het langst droog zouden houden in noordoostelijke richting. En dat bleek de juiste zet. De koffie met vlaai werd door de A krukken verorbert in Ottersum. Dat etablissement ademt fietsen uit, daar komen talrijke fietsclubs bij elkaar en natuurlijk voor de prijs. wij hebben tot nog toe geen goedkopere plaats kunnen ontdekken, dan daar in Ottersum. Dan zijn de krukken er als de kippen bij: natuurlijk als de" kippen", want dat liedje won op de avond ervoor het euro visie Songfestival... toeval of niet. Tijdens deze pauze werd er gefilosofeerd over afvallen. Mo Riis heeft daar een super middel voor gevonden. Vroeger toen hij net fietste met zijn vrienden, dacht hij om maar niet te eten tijdens het fietsen, dan val ik het snelste af in gewicht. Dit bleek niet het juiste middel te zijn, thuis aan gekomen na de tocht, viel hij als een dood vogeltje op zijn grasveld neer. Dit moet anders, vertelde zijn lieftallige echtgenoot. Zij vond het juiste middel; Dadels eten: goede gezonde voeding, waar je ook nog eens harder van gaat fietsen en tevens afvalt en geen gras meer plat vallen, op hun mooie gazon. Want vroeger, werd er op dat gazon veel schade aangericht op dat mooie grasveld. Gehele stukken grasveld, werd door Mo Riss en  zijn vrienden plat gedrukt na de verschillende tochten. Stom toevallig liet Mo Riss nog een foto uit vroegere tijden zien, met zijn voormalige fietsvrienden. Hij vertelde ons nl; ik voelde me vroeger net een Walrus....

Na de pauze kwam dan toch de regen, de weerkundige onder de krukken voorspelde het al, over de maas, zal het wel regenen. Dit moeten de B- krukken ook gedacht hebben, want ook zij trokken naar Gennep. Helaas hebben de 2 groepen elkaar in geen velden of wegen gezien.

Rest ons nog namens de alle krukken de Familie Scherpenzeel van harte te feliciteren met hun 3e kindje. Proficiat Dave en Familie!