Alweer de 2e editie van de Meterikse kermis. Dat houd dus in, dat de altijd gezellige krukken in grote getale aanwezig waren  op de zaterdagavond  in het centrum van Meterik.  Gevolg op de zondagochtend, daar waren alleen de echte die-Hards, bij "Ger" terug te vinden bij de start op de zondagochtend.  De roadrunner citeerde al: soaves enne kel smerges ok enne kel.. De opkomst wordt zo tegen de vakantietijd toch al iedere week minder, dus zo`n kermis avond doet hier dan ook geen goed aan. Maar zeker niet getreurd, het zou een prachtige zondagochtend worden. De B- krukken, die trokken net als de A- krukken in Zuid-Westelijke richting. De B- krukken haddne hun pauze ditmaal in het pittoreske Ospel. Een "vreemde" eend in de bijt, was ditmaal Kollosaal. Hij koos, na afwezigheid van enkele fietsweken ditmaal voor de B- krukken, maar daar kaapte Kollosaal bijna alle prijzen weg ditmaal: Bergtrui, Groene trui, Gele trui. echter de Witte trui, daar is tie veel te oud voor..., die was voor Pedro Coppi.

De A krukken, die werden ditmaal geleid door Nai-Kee, hij had een route van dik 110 kilometer naar het Brabantse Heeze. een prachtige route kregen de krukken voorgeschoteld. Zelfs de meest ervaren krukken uit het peloton, kwamen op wegen waar ze nog nooit waren geweest! Tot op het moment, dat er ineens ontzettend grote tenten opdoemde. We zaten in het land van Weert, waar zich op dat moment het grote evenement Bospop afspeelde. We zaten weer op bekende wegen en al snel zag de Trucker onder ons: Den Beul een Truckstop de Goudreinet. Daar moest en zou hij de koffie nuttigen . Den Beul hoopte hier wat Truckersvrienden te ontmoeten. en of ze er waren .  ( foto Truckers toevoegen)

 

Vanaf dat moment was de Beul, die de laatste weken toch al niet meer te houden was, zo in een bloedvorm verkeert hij helemaal niet meer te houden. Ieder viaduct Sprintte hij als hij rasechte klimmer naar boven, Nagenoeg geen enkele kruk kun hem bijhouden. Uiteindelijk toen de Midden-Peelweg werd overgestoken, sloeg de vlam helemaal in de pan. Enkele krukken namen een bocht niet zo snel, als de teruggekeerde El-Coyote ( hij probeerde het weer, na een weekje out) daarop besloot El-Coyote op zn Zoetemelks weg te rijden ( langzaam wegfietsen  van  het peloton) de altijd alerte Beul, had ook dit weer in de smiezen en kwam snel achter hem aan, De 2 krijgers namen enkele honderden meters voorsprong en het duurde lang voordat Nai-Kee kon aansluiten. Op dat moment had Stoomtrein Hanscellara zich op kop genesteld en trok de rest van de krukken  naar de kop van de strijd mee. Stilvallen deed het niet meer, de vlam was geheel in de pan geslagen, ze roken de Meterikse kermis. Dan is er geen houden meer aan. Bij aankomst bij Ger was het gehele krukken peloton weer geheel compleet, A- B - en de ATB ers, die toch een tikkeltje hadden uitgeslapen. Tevens verklaarde Den Beul, dat hij zo genoten had, dat hij het laatste kwartier met een stijve  .... op de fiets had gezeten. Laat ik het erop houden dat een vrouwelijke fietser dat gevoel niet kan hebben, maar zij beleven dat hoogtepunt op een andere manier...

Nog enkele belangrijke meldingen: 23 Juli gaan de B !!! krukken naar Mechelen.  Zondag 16 juli de derde helft bij onze sponsor : Oos Kruuspunt.