Bekeerd??

Wat nagenoeg niemand voor mogelijk hield, is op zondag 18-9-2016 gebeurd.

De Krukken zien bekeerd. Van het geloof gevalle, of hoe je het ook mag noemen.!!??

Op deze nog mooie herfstzondag in September trokken de B-krukken in Zuidelijke richting om vervolgens via weggetjes die rakelings langs de Maas scheren weer naar het Noorden te fietsen. Hun " doel" stadion de Koel in Venlo. Daar moest Meterik 4 voetballen tegen een Venlose club, genaamd VVV `03. En aangezien de B- krukken bijna allemaal oud voetballers bestaan is het het nog te begrijpen dat deze krukken naar dit Stadion wilden gaan, om hun koffie met vlaai en tevens de wedstrijd te aanschouwen.

Maar wat gewoonweg niet te begrijpen is, de A- krukken kwamen ook in een iets minder groot stadion terecht. De A- krukken trokken juist in Noordelijke richting met Nieuwbakken: broer Testosteronnie, ( heeft dus nog geen kruknaam). In Mill verliet Hansecelara het negental, hij had andere verplichtingen. Anders waren die A-krukken ook nooit op een voetbalterrein terecht gekomen! Broer Testosteronnie weerde zich kranig en kwam zelfs gewoon zijn aflossing op kop doen, alsof hij al jaren nooit iets anders heeft gedaan. Echter hij zal niet geweten hebben, wat hem nog te wachten stond.

Maar terug in de richting van het voetbalveld; de krukken hadden als doel de pauzeplaats in Escharen. echter daar aangekomen via allerlei sluip- en om weggetjes, bleek deze pleisterplaats nog dicht te zijn. dan maar weer verder. In Gassel dorp, het volgende dorp, was ook al geen kroeg of iets dergelijks te bekennen. Dus maar weer verder en daar gebeurde het, dan mar koffie in de voetbalkantine! werd er geroepen door de Beul. Aarzelend werd het terrein opgefietst, de krukken wisten ook niet wat hun te wachten stond aldaar. Bleek daar een heuse damesvoetbalwedstrijd bezig te zijn. De koffie werd op de alom bekende manier geserveerd, grote kan, grote kopjes en spotgoedkoop. Echter buiten op het terras, vielen de mondjes van de krukken van verbazing open. Die voetballende dames, waren geselecteerd, werd er gezegd. Er liep een compleet elftal op het veld, die A: niet groter waren dan 1.50 mtr. en B: breder dan ... mtr. ( dat blijft onder de krukken) . Nakeuvelend over deze vrouwelijke sport, werd er weer koers gezet in zuidelijke richting eindbestemming Meterik dus. Wat broer Testosteronnie nog niet wist, daar kwam hij echter snel achter. Zodra die A- krukken de thuisbasis ruiken gaan ze steeds harder trappen, ze motte nor Ger. Broer moest zich in alle gaatjes van het pelotonnetje zien te wurmen om nog te "overleven" in de allerlaatste 3 kilometer kwam hij dan toch de man met de hamer tegen, want tegen het beulswerk op kop van Antonio de Beul, kon deze morgen bijna niemand aan tippen. Een voor een moesten de krukken hun koppositie weer aan een ander laten. De beul was deze week, tijdens zijn werk van de vrachtwagen gevallen. er werd zelfs al gesuggereerd, er is "iets" van de vrachtwagen gevallen en daar is hij alweer sterker van geworden. De laatste 3 km. nam El-Coyote de koppositie dan toch eindelijk over van de Beul, om de gehele meute over de nieuwe racebaan; Schadijkerweg te piloteren naar de onzichtbare finishlijn. ( bordje Meterik) Daar kwam de Viearts (de andere kruk in ‘bloed" vorm) op volle snelheid aan gedenderd om als eerste de streep te passeren. ditmaal kon alleen Nai-Kee hem nog verslaan, maar dit is nog maar een kwestie van tijd, of er komt niemand meer over de Viearts heen. Broer Testosteronnie kwam effe later op het terras aan, met een ervaring rijker, hij wist nog niet wat finale rijden was. Met de sporttalenten die die familie bezit, zal ook hij weldra in de voorste gelederen Meterik binnen denderen.

zondag 25-9-2016 word de dorst na afloop van het fietsen gelest op de Meterikseweg bij Huize.... ook dat weten de alleen de krukken