Op deze eerste zomerse zondag van 2016, bleef de temperatuur ver onder “zomerniveau”.
Daar zijn de krukken helaas dit hele voorjaar en nu reeds al in de eerste zondag in de zomer mee geconfronteerd.
Het dozijn A-krukken vertrok al om 08.00 uur met lange mouwen en de meeste hadden de kniestukken nog steeds aan.
Op deze laatste zondag van de maand, stond er wederom een “lange” tocht op de rol.
De B- krukken vertrokken op de normale tijd: 09.00 uur.
Zij hadden een Brabants ritje op hun programma staan, waar ze de schade van de natuur wilden gaan bekijken van de afgelopen week.
De B-krukken  kozen voor een pauzeplaats in Ommel.
Zo konden de 2 gastrenners die op deze zondagmorgen meefietsten meteen kennis maken, met de gezelligheid die onder de krukken heerst.
Zelfs de 3e helft sloegen ook de gastrenners niet over, maar daar over zometeen nog het toetje na!
 
Voor de A-krukken had El-Coyote een pauzeplaats in gedachten, waar hij in het vroege voorjaar reeds een mooie locatie had gevonden in het Midden-Limburgse Vlodrop.
Op deze nostalgische boerderij ( zie foto) voelden de krukken zich meteen thuis.
Schapen, kippen, katten, honden, Vitelia kippenvoer (Hanscelara moest op de foto met een zak voer van zn werkgever) ga zo maar door, maar het allerbelangrijkste : koffie met ontzettend lekkere vlaai en niet te zuinig gesneden. De stukken vlaai  werd gesneden, naar gelang postuur van de kruk. De een natuurlijk een iets kleiner stuk dan de ander. Tja verschil moet er zijn.
Nog een klein smetje op de heenweg, effe was El-Coyote de concentratie kwijt en daar vlogen de krukken op een moutainbike “Trek” het bos in ( Bob de Bouwer weet hier alles van!!)  in de richting van Asenray. De ervaren krukken vonden toch weer de reguliere weg in de juiste richting.
De terugweg ging als de gesmeerde bliksem, dorpjes waar de gemiddelde kruk nog nooit van gehoord had, zoals Paarlo, iemand suggereerde dat dit gehuchtje in Midden-Limburg vroeger misschien wel bij Baarlo! hoorde?? passeerde de revue. Met de wind op de rug werden de sluizen bij Linne overgestoken, echter vlak na het passeren van deze indrukwekkende fietspad, was een er een oorverdovende knal in het krukkenpeloton te horen. Slachtoffer ditmaal was Obelix, ( was zijn stuk vlaai misschien toch iets te groot gesneden??)  snel werd de pitstop uitgevoerd en in een razend tempo werd er koers gezet in de richting Heibloem-Helenaveen. Daar begonnen toch enkele krukken pijntjes te voelen waar ze niet wisten, dat ze ook daar spiertjes hadden. De laatste rechte lijn werd de door de verkoper buitendienst? Hanscelara voor zijn rekening genomen. Enkele oud voetballers waren weer naar hun spreekwoordelijke : moeke aan het roepen, maar Moeke hielp niet, Hanscelara denderde als vanouds door tot aan de Speulhofsbaan, daar konden de krukken waarvan Moeke hun smeekbede wel gehoord had, nog aan een eindsprintje beginnen.
 
Maar voor deze zondag kwam het toetje van de dag pas in de derde helft: De krukken nagenietend van een pintje op het terras van Ger, zagen een  hol geslagen gezadeld paard het centrum van Meterik binnen hollen. Chicken Anthony, van huis uit een kippenboer, heeft schijnbaar ook verstand van paarden, bedacht zich geen moment. Hij vloog uit zijn stoel en greep na een korte achtervolging  het paard beet.( zie foto) de eigenaresse van het paard, was inmiddels buiten adem op de fiets gearriveerd. Zij bedankte Chicken Anthony voor zijn diensten, maar Chicken Anthony vroeg bezorgt waar de amazone eigenlijk was en of alles goed was met de berijdster, want die zat natuurlijk niet op dat paard, Antwoord eigenaresse; oh ja alles is goed, mijn dochter ligt daarachter in de Modder waar ze in is gevallen...
tja overbezorgde moeder. Maar de held van de dag is Chicken Anthony!