Eindelijk Lente?

 

Normaal gesproken dient er op 1 Mei een bijna zomerse dag met temperaturen die in de ochtend oplopen tot rond de 20 graden.

Daarvoor moeten we nog even geduld hebben, dat komt komt eind van deze lopende week zegt men.

En eindelijk, dan kunnen de krukken de korte broeken weer eens aan doen op de fiets.

Dat is deze lente nog nog maar sporadisch voorgekomen, uitgezonderd enkele Die-Hards!!

 

Maar eerst nog even terug naar woensdag 27 April: Koningsdag= Oranjetocht.

 

Ieder jaar organiseert TWC Oranje uit Horst natuurlijk de jaarlijkse Oranjetocht.

Zo ook dit jaar en tuurlijk doen de krukken daar ook aan mee.

Zij kiezen dan meestal voor de 120 km. tocht. Deze voert eerst over de vlakke wegen tot in de omgeving van Tegelen, daarna rolt het peloton de grens over op Duits grondgebied.

De krukken deze morgen met 8 man vertegenwoordigd, waren er al erg vroeg bij.  Wat als gevolg had, dat ze niemand voor zich hadden op de weg, dus ze konden zich op geen enkele manier ergens op richten, om het tempo op te schroeven. Dat bleek ook niet nodig, de weergoden waren al vanaf het beging niet mild voor het peloton. Temperaturen van om en nabij de nul graden met binnen een kwartier al een fikse hagelbui op hun helmen. TWC Oranje trof het dit jaar erg slecht, de weersomstandigheden hadden als gevolg dat er “slechts” 100 vertrekkers in Horst waren, normaal gesproken zo rond de 800 deelnemers. Enfin, de 8 dappere krukken trokken “engroup”door het heuvelige gebied van Duitsland om uiteindelijk met nog enkele hagelbuien getrotseerd te hebben na een kleine 120 km, Horst weer binnen om na afloop nog een korte derde helft er aan te breien. Mooi werk mannen, erg dapper gedaan allemaal.

 

Terug naar Zondag 1 Mei, hier valt erg weinig over te vertellen, de B-Groep trok in Noordelijke richting om uiteindelijk in Beugen bij een Internationaal Darttoernooi verzeild te raken.

Daar moest The Jolly Joker ook even zijn verborgen krachten laten zien en uitgerekend hij ging daar met de volle winst vandoor! En Dr. Jekyll, die heeft voortaan voldoende water bij zich, om zijn krampen tegen te gaan. ( zie beide foto`s, Darten en Fiets beladen met water!). Hem maken ze voorlopig niets meer!

De A-Groep ( inclusief gastrenner Kees VR) trok idem naar het Noorden. Via verschillende tot dan toe voor vele onbekende weggetjes kwam het kleine peloton, zij het door Horster kermis danwel Vakantie aan de dijk in Sint Agatha. Daar waren de krukken inmiddels zo verkleumd, dat ineens het tempo werd opgeschroefd, zodat ze het wat warmer kregen. Uiteindelijk werd de klassieke pauzeplaats Linden ( Cuijk) de inwendig mens verzorgd. De terugreis, werd op een doodlopend weggetje na een genot. Wind op de rug, tempo erg strak en na een dikke 110 km. kwam Meterik in zicht. En daar trok het krukken peloton de kar voor El-Coyote. want hij moest de zeer jeugdige gastrenner toch nog wel kunnen verslaan in de sprint? Eerst matte de ervaren Zandhaas, Kees VR eens flink af. En toen kwam de ware aart van The Boss naar voren, als een volleerd koptrekker, nam hij het hele krukken peloton op sleeptouw, hij had nog ergens wat krachten gevonden. Kees VR werd al zenuwachtig en dat was wederom het moment voor de Zandhaas, zoals hij dat in vroege tijden ook al wel eens deed voor El-Coyote, het tempo nog meer de hoogte in gooien. Er moest toch een kruk als eerste Meterik binnen rollen. Het vertrouwen bleek niet voor niets: El-Coyote maakt gehakt met zijn eindversnelling van de jeugdige Kees VR.

eind goed al goed!