The “Axe” effect,

Normaliter rijden de krukken op de laatste zondag van de maand een grote tocht.

Dat houd in, vertrekken om 08.00 Uur, niet meer om 09.00 Uur terugkomen in Meterik, maar rechtstreeks naar de verste bestemming.

Meestal is de verste bestemming, een pauzeplaats en de tocht is dan ongeveer 130 km.

Zo zou ook deze zondag gebeuren, dat werd besproken op de woensdagavond ervoor.

Een kleine discussie, werd op deze woensdagavond op gang geschoten, want op woensdag 27 april is nl. ook al de Oranjetocht, bij onze fietsburen uit Horst.

Dus werd besloten om een grote tocht te rijden, op deze zondag.

Wat er op de woensdagavond ook nog te melden valt, is dat Dr. Jekyll bij thuiskomst  de kramp tot in z`n oren schoot.

Dr. Jekyll een fervent voetballer,( die drinken ook pas na afloop van een wedstrijd) was vergeten te drinken onderweg op de woensdagavondrit, hij moest toch na afloop naar een verjaardag, dus haal ik de schade wel in bij mijn neefjes op de verjaardag. Nou dat heeft hij geweten, de gehele Campagneweg kon het geschreeuw horen. Laat het een wijze les zijn voor de ex voetballers...

 

Maar dan nu verder naar de zondag, op de zondagmorgen stonden slechts 8 krukken aan het vertrek, er bleek een misverstand te zijn opgetreden, de postduif had zijn werk niet goed gedaan, De veurzitter, had zowaar een mail rond gestuurd dat er dus een grote tocht zou zijn, maar hoogstwaarschijnlijk is de postduif door een of andere jager uit de lucht geschoten en de mail is bij niemand aangekomen, alleen bij zichzelf.

Dus werd besloten om toch maar terug te keren om 09.00 uur en de rest op te halen, dat bleek alleen maar Kolossaal te zijn.

Hij had zelfs zijn zinnen gezet om eens met de B-groep mee te gaan, maar hij werd toch omgepraat om mee te gaan met de A-groep.

De A-groep, ging de tocht volbrengen, die enkele weken geleden geheel in het water was gevallen door een 5 tal lekke banden. en omdat El-Coyote dit zo`n mooie omgeving vind, reden ze weer richting Niederkruchten. dit is op Duits grondgebied ter hoogte van Roermond. Tot zover niets aan de hand, maar dwars door het Meinweg gebied werden de krukken getrakteerd op een heuse Hagelbui, de weg wit, pijnlijke gezichten van de hagel en noem maar op, alles wat een  Heroïsche tocht nodig heeft... Bij het plaatsje Boukoul werd dan toch even halt gehouden om de inwendige mens te verwennen. En daar kwamen de krukken te weten waarom Hanscellara de laatste weken zo sterk als een beer is, hij verklapte het geheim van de smid. Eerst rookt hij een dikke sigaar voordat hij de “kroeg”binnentreed ( zie foto) dan mengt  hij (is voermenger beej dn boont) een of ander goedje onder zijn dorstlesser, genaamd: Bierigmaker of zoiets... wat later in dn tocht ook nog eens duidelijk wordt, dat het “goedje” ook nog een “Axe”effect teweeg brengt. Op een of ander verlaten weggetje in de omgeving van de Reuver, waar slechts een huis staat, kwamen een dozijn Poolse “vrollie”uit dat huis gerend, rechtstreeks naar de straat, waar de krukken passeerden. Er zat veel moois “fruit” bij, dus werd al snel geroepen, dat Hanscellara zijn goedje ook nog het Axe effect teweeg brengt.

Nog even terug naar Boukoul, de kroegeigenaar aldaar, had geen vlaai in huis, dus werd zijn hele voorraad Sjoklaat verorberd door de hongerige krukken en opruimen, daar zijn de krukken ook al goed in, daar gebruiken ze tegenwoordig een helm voor, die ze op de kop zetten, om daar het afval in te doen (zie foto).

Het laatste stuk terug werden de krukken getrakteerd met de wind volop de kop, een voor een kwamen ze op kop om toch maar de aanstormende bui voor te zijn. Op het laatste stukje Speulhofsbaan, trok Hanscellara nog eens alle registers open om solo zijn nieuw karretje naar de finish te brengen. Maar juist op het moment dat zijn benen helemaal gingen verzuren, keek hij om en zat er nog een onverlaat in zijn wiel,: El-Coyote.. en die had eerst het bordje van Hanscellara leeg gegeten en trok nogmaals fors door om solo Meterik binnen te rijden.

 

De B-krukken, daar is deze zondagmorgen erg weinig van bekend geworden, wat wel te melden valt is dat hun naar het Brabantse Boekel ( typisch: Boekel om Boukoul) zijn getrokken om daar de gehele koekvoorraad van de bruine kroeg te verorberen. En na het ritje dat The Piraat en Pi Air Rebellin  er nog een mooie 20 km. extra aanfietsten, allerlei voortekenen dat ook zij straks helemaal klaar zijn om de grote tochten van de A-krukken mee te gaan rijden.