“Horroritjes!”
 
Wat een prachtige zonnige zondag beloofde te worden, daar kwamen 17  ( A) krukken van een koude “kermis”thuis.
Maar eerst beginnen we met de B-krukken.
Dit zijn ongetwijfeld de meest ervaren krukken qua weersinzicht.
Zij trokken richting het Brabantse Land, met als verste punt Asten. De B-krukken hadden prachtig droog weer.
Na een mooie afstand van 85 km. arriveerde zij weer in Meterik.
Maar in die tussenliggende kilometers. speelde zich allerlei scenario`s af, die fietsende krukken absoluut niet willen.
Zoals iedereen weet, hebben de krukken sinds 2 weken nieuwe kledij.
Nu al echter zijn er leden bij, die al kapotte kleding hebben helaas.
Onze Butcher schoof in een bocht onderuit en scheurde zijn broek ter hoogte van zijn knie open.
Tot overmaat van ramp, haalde de Butcher ook nog eens zijn knie flink open. ( foto)
De 13 B- krukken trokken weer verder en enkele kilometers verder daar schoof Good old Leonardo op een onverklaarbare reden onderuit.
Gelukkig voor hem en de andere krukken, kwam Leonarde er zonder kleurscheuren vanaf.
Maar de schrik zat er vanaf dat moment goed in. De B-krukken beleefde dus een klein “Horroritje”
 
Bij de A-krukken begonnen inmiddels traditie getrouw reeds 10 krukken onder ‘lekkere” omstandigheden aan hun eerst uurtje.
Bij het ophalen, sloten nogmaals 7 krukken aan en zoals op de App reeds gemeld was op de dag ervoor trokken zij richting Duitsland.
Geheel verkeerd dus!. Direct na Horst in Zuid-Oostelijk richting, begon het licht te spetteren. dat gespetter werd serieuze regen, met alle gevolgen van dien:
Op de alom bekende Greenportlane daar kreeg Testoronnie zijn 1e lekke band. In al dat geplens, besloten Herbie ( herstellende van griep)  en de Zandhaas ( houd alleen van droge omstandigheden) rechtsomkeer te gaan. De krukken trokken dus verder met 15, maar bij het zieknhuis in Venlo, daar siste de band van de viearts leeg. ( nr. 2)  Goed en wel bij onze Oosterburen aangekomen, daar kreeg een steentje Hanscellara klein. ( nr. 3)  Op dat moment werd al besloten niet geheel de route te volgen, die gepland was ( Niederkruchten- Meinweg Herkenbosch) maar een alternatief te nemen. De krukken besloten om het oude militair terrein in de omgeving Bruggen-Bracht te nemen. Maar vlak voordat dit terrein werd aangedaan, schoof in een bocht Bob de Bouwer onderuit. Ook Bob kwam er niet zonder kleerscheuren en schaafwonden vanaf helaas. De oorzaak van de schuifpartij, daar waren de wijze mannen onder de krukken snel achter: Vittoria Rubino`s!... Bob de bouwer voelde het meteen aan, die ****** ... banden!! gaan er morgen vanaf!! Dat zal wel duidelijk zijn.
Maar het leed was nog niet voorbij : Terug op Hollands grondgebied, nabij het Outlet center in Roermond, de 2e lekke band van Testoronnie ( nr 4) . niet veel verder in Buggenum, daar werd Jerommeke een halt geroepen, door  gelukkig de laatste lekke band, nr. 5. Echter die laatste lekke band, was een verdacht geval. El-Coyote  met zijn Haviksogen, was iets opgevallen aan de tandwielen van Jerommeke, tussen die tandwielen zaten lange blonde haren! Iets wat al snel geroepen werd, of dat Jerommeke zijn fiets in de nacht, bij zijn Blonde vriendin Patricia in bed had gehad? daar liet Jerommeke zich niet verder uit. Feit is, Jerommeke houd en van Patricia en van zijn Giant Racefiets! Anders neem je de fiets toch niet mee naar bed: is dat nou wat ze bedoelen met een ..... in bed?
De overige kilometers huiswaarts gingen in een sneltrein  vaart. Wind lekker op de rug en gaan met die Krukken. Af en toe moesten de kopmannen zich even inhouden, om de nieuwe A-Kruk “de Boss” niet kwijt te spelen.
Op de Speulhofsbaan  werd   nog een ware finale gereden: Hanscellara en El-Coyote gebroederlijk naast elkaar met snelheden tot over de 45 km/u totdat de overige de sprint mooi konden afmaken.
Ditmaal was het de altijd jeugdige Nai-Kee, die iedereen het nakijken gaf.
Ook voor de A-krukken, een mooie rit, maar toch met een klein “Horrorsmaakje”