Aan alles komt een eind...

 

Zo ook aan het wegseizoen 2015 voor de Krukken.

Het weekend van de krukken, is al weer enkele weken geleden verstreken.

De weg ernaartoe, hadden de weekend gangers, nog steun van Herbie, The Roadrunner en Ray Maayers. Dit trio reed tot aan de eerste pauzeplaats mee en vertrok toen weer huiswaarts.

Bijna in Düsseldorf aangekomen, wachten de krukken nog een zeer aangename verrassing.

Hellingen van meer dan 15 %, een waar genot voor de klimliefhebbers maar een hel voor de krukken die het liefst op de vlakke wegen rijden.

De terugweg, was van hetzelfde laken een pak, echter die hellingen waren veel minder zwaar, maar daar speelde de stevige wind de krukken de nadelige parten.

Daarvoor kon het krukken legioen, de nodige steun verwachten de  A-Krukken, die daar iets minder moeite mee hebben dan de B-krukken. De verdeling was 50/50 van het fietsende peloton, maar de A-krukken namen hier de meeste kopkilometers voor hun rekening.

Dit weekend luid traditie getrouw het einde van het officiële wegseizoen in.

Er zullen zeker nog krukken zijn die gaan genieten van de mooie en prachtige verharde wegen hier in de wijde omgeving.

Doch, het zullen er zeker minder zijn, als we de laatste maanden gewend zijn.

Enkele Die Hards, zullen zelfs op de woensdagavond, gewoon met zeer felle verlichting nog hier hun beentjes proberen los te houden.

De krukken zullen dit dus in onder overleg afspreken.

 

Deze laatste zondag van het wegseizoen stonden er toch nog mooi 9 A-krukken en 6 B-krukken aan het vertrek.

De A-krukken trokken Noord-Oost waarst. Het plaatsje Hommersum en Hassum? werden aangedaan.

De routeplanner ( El-Coyote) had weer enkele weggetjes  gezien tijdens zijn ritjes met zijn truck, dus het krukken peloton moest maar weer eens kijken, waar hij weer was geweest.

Het peloton verzeilde dus in de binnenlanden van onze Oosterburen in de richting van Goch, plots dook daar nog een hellinkje op die bekend is van de alom bekend Totenhogel.

Die moest dus nog effe beklommen worden, Coppie verzuchtte nog, zijn we er nu nog niet van af, van dat klimwerk dit seizoen... blijkbaar een helling te ver voor dit seizoen.

Bij het verste punt kwamen de krukken er achter, dat de wind weer flink zijn best aan het doen was, veel wind op kop, maar daar is dit hele seizoen geen gebrek aan geweest...

Testosteronnie en Hanscelara lieten het krukken peloton weer kraken uit hun voegen, zo hoog schroefde ze de snelheid weer op, tegen de wind in.

In Siebengewald werd snel een tussenstop gehouden, alvorens de alom bekende terugweg weer ingezet werd.

Er moest zelfs regelmatig over de schouder gekeken worden, of de groep nog bij elkaar was.

De gespreken in de groep werden duidelijk minder en de Meterikse kerktoren kwam in zicht.

Nu was er helemaal geen houden meer aan en daar trokken weer Testoronnie en Hanscelara van leer, doch in hun kielzog gevolgd door El-Coyote en Good Old : Antonio de Beul, die het hele “karretje”in de poep reden, om in wielertaal te blijven. De derde helft kon weer ingezet worden.

De verslaggever wou ook nog een leuk verslag in elkaar zetten van de B-krukken, maar op zijn vraag aan Desas Streus, waar zijn jullie geweest en hebben jullie nog iets meegemaakt, was het antwoordt, we zijn tot in Sambeek geweest en via de Boerderijenweg weer terug en hebben niks meegemaakt.

Op de zaterdag was de buurt van de dr. Lemmenstraat: Del Pierro, The Geyhound, Sneaky Franky en ( oud Bewoner) Obelix ook nog voor de reeds 15e keer naar het zonnige zuiden afgereisd voor de jaarlijkse bergetappe, hierover een verslag volgende week.

Dat is tevens het begin van het ATB seizoen, dus de Bosduvels gaan in de weide omgeving weer de toertochten rijden.