In het Weekend van Pinkpop 2015, miste de krukken toch enkele vaste waardes, door dit buitenconcert.

Dan was er nog een delegatie van de klimgeiten (Bob de Bouwer, Ray Maayers en The Roadrunner) afwezig voor hun jaarlijkse uitstapje van hun vriendengroep.

Onze Herbie, is al enkele weken in een ver en warm land, met zijn Camper en natuurlijk met zijn lieftallige vrouw aan zijn zijde, dus ook hij was er niet, blijft er niet veel over zou je denken, maar niets is minder waar.

 

Deze prachtige zondagmorgen keek het weer groen van de krukken bij Ger voor de deur, en nog een enkeling die niet voorzien zijn van de krukkenkleding.

 

Allereerst was er de nieuw leven ingeblazen C-Groep.

Zij zijn vastberaden om de kilometers te maken, die ze nog tekort komen om straks de tocht der tochten tot een goed gevolg te brengen.

Kami Kazi, Gerri Bekerman en Janucula Petrovska trokken in alle vroegte met een grooootte omweg richting Tegelen, waar ze hun welverdiende rust zouden nemen, bij de alom bekende Wies.

Echter Abdou Boutsjakov zou ook meegaan met dit sterke drietal, maar Abdou moest helaas verstek laten gaan door andere omstandigheden.

 

De krukken wensen Abdou Boutsjakov veel sterke met het herstel, en hopen hem spoedig weer in hun midden te mogen begroeten.

 

De vorige week werd er al min of meer gezinspeeld, dat alle krukken de koffie deze zondag bij Wies zouden nuttigen.

 

De B-groep, toog richting Roermond, waar ze allerlei objecten op de weg tegen kwamen, zoals een Processie, of ze nou bedoelde de processierups, dat blijft echter de vraag, in ieder geval jeukte het bij sommige krukken voor top tot teen...

Waar vorige de A-groep hun koffie nuttigde, dat was nu de pauzeplek voor de B-Groep.

Het schitterende plaatsje Asselt, net onder de rook van Roermond, werd aangedaan.

De Navigators hadden zich een beetje misrekend, zij zouden ook naar Tegelen trekken, maar dan werd het uitstapje toch iets te ver, met het risico, dat ze de overige krukken niet meer zouden treffen.

 

De A-krukken, hadden besproken om wel naar Tegelen te gaan, daar is de koffie met vlaai goedkoper dan elders, en pinnig dat ze zijn, werd er door iedereen ingestemd.

Zij trokken via een flinke omweg via de Wellse brug, Duits Grondgebied in.

Daar kwamen over al dan niet bekende en onbekende landwegen, totdat ze tot de conclusie kwamen, dat ze toch wel erg ver van Tegelen afraakte.

Snel werd er een verkorte route gekozen en precies op het moment dat het gezellig werd, schoven de A-krukken aan in Tegelen.

 

Janucula vertelde meteen dat zij ( C-Krukken) niet met de A-krukken terug naar huis zouden gaan. De C-krukken hadden ontdekt dat er een Fietssnelweg zou liggen tussen Venlo en Station Horst/Sevenum.

Die zouden ze nemen dan waren ze ook weer snel bij Ger terug op het thuishonk. De Fietssnelweg ligt er al enkele weken spik en span bij, maar dat wisten ze nog, ze waren nog maar net uit hun Winterslaap ontwaakt.

De A-krukken besloten nog een extra ommetje te maken via allerlei Limburgse landweggetjes om tot een 100 tal kilometers te komen. Dat die Landweggetjes een niet altijd even glad wegdek hebben, daar kwam Red-Pepper achter.

Hij reed in een kuiltje en pardoes sloeg zijn stuur om, Red Pepper schoot van de uiterst rechterweghelft naar de uiterst linker weghelft. Ter nauwer nood kon de stuurvaardige Pedro Coppi hem ontwijken en wonder boven wonder kon iedereen weer zijn veilig rit verder zetten.

Dat Red-Pepper niet uit het lood te slaan is, bleek later wel.

Antonio de Beul zat na de laatste bocht meteen  vol aan om alles op een hoopje te rijden.

Dat lukte niet, want in zijn wiel zat Testosteronnie te azen om die felbegeerde eindsprint eens te winnen, maar ook die had niet gerekend op de onverzettelijke Red-Pepper, die  daar weer in het wiel zat en iedereen de spreekwoordelijke hakken te laten zien.

Enigszins verbaasd keek hij om zich heen, nou heb ik ok nog gewonnen ook nog zegt ie. Maar niets is minder waar, Red-Pepper blijkt de  laatste weken in bloedvorm te verkeren.

De rest mogen gewaarschuwd zijn, dit zal zijn laatste “overwinning” niet zijn...