Op deze zonnige Zondagmorgen werden om eerst om 09.00 Uur de 23 communicanten gade geslagen , die op weg waren in een lange stoet naar de kerk.

Ook de ouders en de grootouders werden nauwlettend in de gaten gehouden, normaal gesproken staan de vaders en Opa's in een strak wielerpakje aan het vertrek.

Nu liepen ze in een strak 3 –delig pak, richting de kerk en vast en zeker met een beetje heimwee, dat ze de mooie tocht van de Krukken niet konden meemaken....

Aan het  weer zal deze het deze zonnige Feestdag( 1e Pinksterdag) niet gelegen hebben om er een mooi Communiefeest van te maken.

 

Zo ook voor de tochten die de krukken gingen maken. Een frisse start in de wel erg vroege ochtenduren voor Hanscellera en El-Coyote.

De 2 vroege vogels zaten al om 06.45 uur op hun 2-wielers. De 2 Die-Hards beginnen zich een beetje zorgen te maken over de uitdaging die ze half juli aangaan met streekgenoten, waarschijnlijk ook nog met enkele andere krukken.

Zij willen nu extra kilometers maken, doordat ze zijn uitgedaagd om deze zomer een tocht te gaan maken van meer dan 300 km. En natuurlijk hebben ze daar ja op gezegd. Dus een goede voorbereiding is wel nodig.

De 2 vroeg vogels keerden weer netjes terug in Meterik om Testosteronnie en Obelisk op te halen om vervolgens nog een keer terug te keren bij Ger, om de gehele groep op te halen.

Bij de groep aangekomen, stond alweer een zoveelste nieuw racemonster te pronken in het midden van de groep. Ditmaal van Sneaky-Frankie, die met een splinternieuwe Trek stond te pronken. Maar ook hiermee moest gewoon getrapt worden om voorruit te komen vertelde Frankie. Veel succes met dit mooie “karretje” Frankie.

Onze vaste routeplanner van de A-krukken had op de inmiddels overbekende App al de avond ervoor gevraagd of er iemand anders een keer de route voor zijn rekening kon nemen.

Op deze morgen stelde Nai-Kee voor om naar het altijd gezellige cafeetje in Panheel aan het water te gaan. Iedereen stemde toe en de  reis werd in eerste instantie nog effe wat aangepast omdat er ergens een stuk onverhard weggetje in zou zitten.

Nai-Kee maakt namelijk gebruik van een Navigatiesysteem en dat systeem maakt het niet uit om de krukken over onverharde weggetjes te leiden.

Bij een fietspad vlakbij Horn, dreigde nog effe gevaar, Del-Pierro volgde het afbuigende fietspad het meest logisch, toen er geroepen werd “rechtdoor”. De overige krukken gingen gewoon rechtdoor, dus Del-Pierre scheidde zich effe van de groep af,

maar dit had wel grotere gevolgen kunnen hebben, als hij het voorwiel van zijn achterligger had geraakt. Alles kwam zo als zo vaak weer helemaal goed. En het bekende terras met de lekkere vlaai, fantastische vergezichten met onweer geluiden? en de erg uitgebreide Cappuccino( zie foto) kwam weer snel in het zicht. De onweergeluiden aldaar komen van een brug, die als een zwaar voertuig over die brug heenrijd dat geluid teweegbrengt. Misschien dat de eigenaar aldaar, altijd dat gezicht trekt als hij de krukken weer aanziet komen.... zijn gezicht staat ook op onweer, doch als je hem  beter leert kennen is het allemaal best te verteren.

De reis werd ging weer verder over verschillende bekende dorpen zoals Grathem, Baexem en Heythuizen. Hier raakte Nai-Kee zijn navi systeem echter de weg kwijt. de bomen hielden de satelliet verbinding tegen. Gelukkig is er  dan  nog altijd onze vaste routeplanner die de krukkemeute weer naar de juiste binnendoor weggetjes begeleid, hier kon de oorspronkelijke route weer in een rap tempo gevolgd worden. Met snelheden van om en nabij de 35 km/h, een lekker briesje op de rug zorgde voor een voorspoedige terugreis. Echter bij een van de laatste hindernissen ( de spoorwegovergang) ging Red-Pepper even liggen. Het licht ging op rood, Red-Pepper had de koppositie ingenomen, maar op dat moment stopte hij uit veiligheidsoverwegingen.

Erg slim natuurlijk, maar hij vergat zijn vastzittende voet uit het pedaal te halen en viel al stilstaand om, zonder al te erge gevolgen.

Da laatste kilometer voor Meterik was weer eens zoals zo vaak weer een chaos, El-Coyote had zich op kop gewurmd en nam de laatste bochten erg gezwind. En ook hier was het Del-Pierro die de een na laatste bocht bij het bruggetje van de Kannegietweg finaal verkeerd inschatte. Hij nam het halve krukken peloton mee de berm in, waarna er maar met een 3 tal overgebleven krukken afgesprint kon worden.

Bij terugkomst bij Ger, bleek dat de B-krukken nog niet terug waren, meestal is dit net andersom. De B-krukken hadden deze morgen ook gekozen voor de koffie te nuttigen langs de boorden van de Maas. Maar dan wel 100 kilometer noordelijker als waar de A-krukken zaten. Zij waren naar Linden, bij Cuijk, gegaan. De heenreis ging bij hun ook in een gezwind tempo, een lekker briesje op de rug zorgde voor zorgeloze reis, naar Linden. Echter de terugreis werd voor hun juist weer zwaarder. Daar blies het lichtje briesje juist in hun nadeel. Plotsklaps moest Leonardo een Sanitaire stop maken. En juist bij een Etablissement waar dames van lichte zeden hun kost verdienen. Leonardo hield zijn zaakje netjes tot in de berm, echter de overige krukken moesten alle zeilen bij zetten om The Jolly-Joker in toom te houden. Hij wou weer aan de koffie, maar dan op een plek waar die veeel te heet word opgediend!! Het was allemaal gelukt om hun zaakjes bij elkaar te houden, en uiteindelijk was het Long-Tall Harry die van dit alles de meeste energie had overgehouden. Hij kwam met zijn krachtige lange halen als eerste bij Ger aangevlogen met Chicken Antonie in z`n wiel. Wat wel erg verdacht was, was dat Chicken Antonie als een haas naar huis reed! Had hij toch iets moois gezien op hun Sanitaire stopplaats dat hij  bij zijn lieftallige echtgenoot, toch nog eens wou uitproberen...?!

Komende zondag is het weer de laatste zondag van de maand, wat inhoud dat er weer een lange route op het menu staat. Vertrek is dus dan voor de lange route om 08.00 Uur. Afstand zo om en nabij de 135 km. !