Bastogne Koekjes in Boekel.

 

Nog net op tijd kwam daar om het hoekie Red Pepper met het zweet op het voorhoofd aangesneld. Hij had op deze Moederdag, nog snel een band moeten verwisselen, voordat hij kon vertrekken. Zijn band had na de natte woensdagavond de nodige steentjes opgevangen en dan rijd je deze steentjes steeds dieper in de band, om uiteindelijk de binnenband te bereiken, met alle gevolgen van dien.

 

Onder de Ideale weersomstandigheden werd deze morgen voor de A-Krukken koers gezet door het mooie Brabantse land.

Via Overloon en Oploo werd Sint Anthonis aangetipt, om aldaar dwars door de Schitterende  Ullingse Heide te fietsen.

Dit Heide gebied kenmerkt zich door eerst de fantastische vergezichten, de naam zegt het al, Heide gebied, daarna doorkruis je een mooi bos gebied.

Tussendoor fietsen we ook nog eens over verschillende Veeroosters, omdat in uitgestrekte gebied ook vee graast.

Aangekomen in Wanroy, werden weer snel de mooie Brabantse Landwegen opgezocht, om uiteindelijk in Boekel op het terras neer te ploffen.

De krukken gaan graag naar dit terras, getuige de foto van Herbie, die honger had als een paard en dus als eerste aan een van de drie koektrommels te beginnen.

Van heerlijke Bastogne koeken, Mariekoekjes en de alom bekende Suikerkoekjes met choco randje, de krukken verorberen de trommels bijna geheel leeg.

Terwijl we al zo`n mooi natuurgebied doorkruist hadden, doorkruiste ons weer iets anders schitterends natuurschoon , maar dan in levende lijve.

Een enkele kruk liep hiervan het schuim uit de mond, en hadden al allerlei snode plannen, om de tijd( zelfs op Moederdag) hier mee door te komen. ook al zouden ze erop vastgebonden worden, werd er weer door een andere kruk

een droomscenario naar voren gehaald.

De energie was weer helemaal terug bij de krukken, na de korte tussen stop. Het prachtige weer, weinig wind en ideale temperaturen zorgde voor een snelle terugreis richting Meterik.

Echter in de buurt van Merselo, verzon Del-Pierro de ideale smoes om van kop af te komen. Hij had blijkbaar zijn mond te ver op staan tijdens zijn kopbeurt en proestend liet hij de kopbeurt schieten. De vogelveren vlogen door het geproest uit zijn mond. Hij vertelde dat er een beestje was binnengevlogen, sommige krukken hadden gezien dat er een Merling( Merel) in zijn wijd openstaande mond vloog, herkend aan de zwarte veren die Del-Pierro uitblaasde. Wel een mooie manier om dus van kop af te komen. Gelukkig kon hij wel zijn rit vervolgen, met de merel liep het echter slechter af.

En ook ditmaal moest er weer op de alom bekende Meteriksebaan de snelheid naar grote hoogte gepusht worden.

En weer kon Testosteronnie zich niet inhouden en begon als eerste aan de lange sprint, en weer viel hij stil, toen kwam  Anthonio de beul en ook hij verslikte zich, of was het om een auto te ontwijken?

Op dat moment kwamen de (jongste gebroeders Hofmans) The Rookie en Nai-Kee op kop en sloten pardoes de deur voor de aanstormende El-Coyote, hij kon er niet meer door.

Maar last but not Least, schoot daar als een duveltje uit de doos de Zandhaas naar voren en was iedereen te slim af, maar hij had dan ook de mooiste droom op het Boekelse terras gehad, dus misschien ook wel de meeste energie gekregen van al dat natuurschoon....

 

De 6 B-krukken trokken in Noord-Oostelijke richting via Gennep naar Ottersum, om aldaar van de goedkoopste koffie te genieten.

De koffie in het bekende fiets café  wordt daar nog betaalt in Guldens of D-Mark. En kost nog steeds niet meer dan €1.25.

Daar is iedere fietser nog een welkome gast, en zeker met deze prachtige weersomstandigheden is het daar een drukte van belang.

Zo krijg je je kost ook mooi verdiend, hier kunnen andere fietscafe`s zeker een voorbeeld aan nemen!

En ook voor de B-krukken verliep de terugreis zeer gezwind, tevens geen haperend achterwiel meer van the Jolly-Joker, wat vorige week het gesprek van de tocht was.

 

En een klein beetje Noordelijker dan Ottersum, daar waren onze 3 klimgeiten, Ray Maayers, Bob the Bouwer en the Roadrunner, in het Nijmeegse Heuvellandschap de kort steile hellingen aldaar aan het bedwingen.

Dit drietal is zich aan het klaarstomen voor de Bekende Marmotte, zij gaan zo als eerder al vermeld in September deze prestigieuze tocht rijden in Frankrijk.

Zij voltooide natuurlijk ook onder ideale omstandigheden, deze prachtige Toertocht in het Nijmeegse Heuvelland.

 

En zo kon iedere kruk weer moe maar voldaan aan deze zonnige Moederdag beginnen.