Allereerst een terugblik op de Oranjetocht 2015,

 

Zoals ieder jaar op Koningsdag wordt er door onze collega`s uit Horst een prachtige tocht uitgezet, meestal in de richting van Duitsland.

Zo ook deze Oranjetocht.

Wij als Krukken waren er al weer vroeg bij, om klokslag 08.00 uur werd er met een groep van 15 krukken vertrokken vanaf de Merthal.

Dit heeft als grote voordeel als je vroeg bent, dat je weinig groepen in hoeft te halen.

En zeker op de smalle Duitse Landweggetjes is dat een goed alternatief.

Op deze dag vertrokken 12 A- krukken en nog 3 B-Krukken.

De B-Krukken onder leiding van 2 Driessens ( Butcher en The Jolly Joker) en Chicken Anthony, volgde de A-krukken tot het veerpont in Grubbenvorst.

Echter na de veerpont brak de Veer bij de B-krukken, door het geslinger en gingen de A krukken richting de bekende Duitse Heuvels.

Het jammere op deze morgen was echter wel dat de weg nog behoorlijk nat was, door de regen van de voorgaande nacht.

Dan  doemen opeens de Duitse Heuveltjes op, die voor de een wat gemakkelijker gaat als de ander, zeker als je wat minder getraind bent, maar uiteindelijk wordt er bovenop een heuveltje heel netjes gewacht op iedere kruk.

Laat het toeval zijn of niet, maar de pauzeplaats van deze tocht, was op dezelfde plaats als waar de krukken 2 weken eerder ook hun versnaperingen hadden genuttigd. De krukken vinden vaker hun weg naar de Duitse Heuveltjes.

Terwijl de A krukken aan hun stuk Deutsche Kuchen  zaten, kwam daar the Jolly Joker zielsalleen aangezet.

Alweer was er iets gebroken bij hem, ditmaal niet de spreekwoordelijke veer, maar een Spaak in zijn achterwiel.

The Jolly joker zou spoedig opgehaald worden, of een leenwiel krijgen, dat is de schrijver niet geheel duidelijk, maar het verhaal gaat wel verder in het hierop volgende deel.

Wat ook zeker noemenswaardig is om te vermelden: de krukken komen uit het rusthonk en prompt wordt voor Jac de Veearts de fiets opgehaald waar het carbon ros stond na te hijgen.

Een of andere aanhanger(fan)  van onze Veearts, wou zich dus van zijn goede kant laten zien. Of zou de Veearts bij deze klant een apart tariefje rekenen voor de zieke poes...

Nadat de laatste heuveltjes bedwongen waren, kwam dan toch het nadeel naar voren van het natte wegdek,  2 lekke bandjes, door onze Bob de Bouwer en Nai Kee, de bandjes werden snel opgepompt, terwijl sommige blaasjes geleegd werden in de schapenweide..

Toen alles weer netjes op orde was, zetten Hanscellara(Hans A.) en El-Coyote(Jan K.) zich op kop toen de wind in het nadeel ging blazen. zij doen dit met groot plezier om te krukken hiermee te plezieren.

De A-Krukken namen nog snel een welverdiend pilsje bij de Beurs in Horst, om weer gezamenlijk terug te gaan naar Meterik.

P.s. De namen tussen haakjes zijn bij deze gemeld, omdat een trouwe lezer(Sponsor) de bijnamen van de krukken  ook bij de echte naam wil weten.

 

Dan nog het 2e verhaal van zondag 3 Mei.

Een lage opkomst, slecht 5 B-krukken en 11 A-krukken.

Dit zal ongetwijfeld met de weersvoorspellingen te maken hebben; regen zou er komen! nou de krukken hebben de spreekwoordelijke muggenpis over zich heen gehad, maar dat was dan ook alles.

Verder was het dus Horsterkermis, een enkeling genoot van een weekend weg, en last but not least, in huize Bob the Bouwer was het groot feest, door de gewonnen Zoover Award. Ton moest zijn Carli eens flink verwennen deze morgen.... kan ook leuk zijn!

Nog effe terug naar de woensdagavond, the Jolly Joker had van een of andere fietsenmaker een leenwiel gekregen, zoals hiervoor genoemd. Maar de groep vroeg zich af waarom The Joker toch zo`n moeite had met het bij houden van de groep.

Hij had dan daags ervoor wel met zijn geliefde vrouw gewandeld, maar daar kon hij toch niet zo moe van zijn geworden en de Oranjetocht was toch ook niet zooo  zwaar.

Hijgend kwam hij bij Ger binnen gevallen op deze avond. Maar dat was nog niet het einde van zijn leenwiel, op de zondag, weer hetzelfde laken een pak, The Joker was niet voorruit te branden, hij kwam al eens op kop, en dan werd er spontaan geroepen vanuit de groep; het mag best harder. The joker snapte er helemaal niets meer van en hij besloot om maar te stoppen en de fiets eens te laten inspecteren. Daar waren ze snel achter, het geleende achterwiel stond met een omwenteling alweer stil.

Nu kwam de aap uit de mouw! (lees 1 mouw..) En waar kwam dat achterwiel ook alweer vandaan en  bij wie kwam dit verhaal ook al eens eerder voor!? de gedupeerde weten hier meer van..

De B-Krukken togen deze morgen in Noordelijke richting van de Maas, met als gevolg dat ze de terugweg vol tegen de Zuidelijke wind moesten.

Zij kregen de koffie in Westerbeek voorgeschoteld, waarna ze weer eerst richting Overloon gingen, om tot een totaal van 75 km. te komen bij terugkomst.

Precies andersom als de B-krukken trokken de A krukken in eerst in Zuidelijke richting langs de Maasboorden, tot zelfs in Herkenbosch.

Daar werd ook de koffie genuttigd, waar de krukken op het terras eerst van de Greyhound ( Jac W.) Dartles kregen om vervolgens ook nog eens Boksles te krijgen van Jac de Veearts.

Wat dit geheel met fietsen te maken heeft, is ons een raadsel, misschien dat we het in de toekomst nodig hebben...

Voor de Greyhound werd de terugweg toch wel erg zwaar, hij heeft ook nog maar 3 keer met de A-krukken meegefietst dit jaar, wat dan wel weer erg knap is.

De terugweg verliep wel erg vlotjes, wind uit en veel sterke mannen op kop, Obelisk( Twan L.), en de Gebroeders Raaymakers ( Ray Maayers en de alombekende Kolosaal.) moesten zelfs tot bedaren geroepen worden.

Uiteindelijk kwam de Speulhofsbaan weer in zicht en natuurlijk moet er dan weer bekeken worden wie de langste adem heeft. El-Coyote zat zich vanaf het spoor op kop om de hele meute mooi op sleeptouw te nemen.

Testosteronnie( Ron v.R) kon zich niet inhouden ter hoogte van het voetbalveld en begon aan een lange sprint, een voor een moesten ze er aan geloven, tja en dan is het niet vreemd wie dat er weer als eerste bij het bruggetje was.. Zoals wel vaker, hij die al vaker genoemd is in deze.. (die met het lichtslopende achterwielEmoticon met brede lach)