Zoals het de laatste weken wil gebeuren, zo gebeurde het ook weer deze zondagmorgen.

Een zeer fris begin op de vroege ochtend, zelfs een laagje rijp op de platte daken en weilanden waren er om 08.00 Uur waar te nemen.

Om 08.00 Uur vertrekt er dus al een lichting van de krukken voor een extra trainingsrondje, om vervolgens weer mooi om 09.00 Uur opnieuw in Meterik te verschijnen.

Dit rondje wordt momenteel met een mooi gem. van om en nabij de 30 km/h verreden.

Deze zondagmorgen vertrokken er om 08.00 Uur slechts 4 vroege krukken. Hieronder ook Bob de Bouwer, die  de weergoden smeekt voor wat warmer weer.

Hij heeft het momenteel “helemaal” gehad met het koude weer vertelde hij de overige vroege vogels. Het is ook te begrijpen, hij is door de week op een hoog niveau in de buitenlucht te vinden, op een steiger of iets dergelijks.

De vroege krukken moesten her en der al om een hekwerk heen  slalomen, dit omdat er in de buurt van het Wittenhorst sportpark de Powerman activiteiten in volle voorbereiding waren. en ze konden het geclaxonneer, van de trucks inmiddels ook al horen.

Ook dit weekend was de Truckrun in de weide omgeving van Horst te vinden.

 

Door deze Activiteiten, besloten de A en B Krukken om in Westelijke richting te koersen vandaag, daar zouden ze nergens last van hebben.

De B- Krukken trokken richting Brabant, de Hoek Deurne- Vlierden- Liessel. Echter toen ze weer in Oostelijke richting wilden koersen, kwam Coppie op het idee om nog eens een lap grond te gaan bekijken.

Hij moest weten of dat hij op de maandagmorgen voor zijn werknemer en onze trouwe Sponsor V. Dijck, het stuk grond ook daadwerkelijk kon gaan bewerken. want in de omgeving van de Peel wil het wel eens nat zijn.

Toen Coppie het eerste stuk had bezichtigt, kwam daar  nog  een tweede stuk bij en zelfs nog een derde lap grond. Zo, dit is wat je noemt hard voor de zaak, en slaat zo 2 vliegen in een klap.

Een echte Win Win situatie dus, en extra kilometers en de werkgever wordt op zijn wenken bediend.

De B-krukken wilden deze morgen ook geen koffie nuttigen, ze wilden zo snel mogelijk terug naar Meterik, ze wisten per slot van rekening, dat er iets halen viel bij Ger.

Onze kersverse vader Dave, zou trakteren op beschuit met muisjes, en zelfs een consumptie werd nog gegeven. Dave BEDANKT voor de goede zorgen! Ga zo door!

De 8-Krukken hadden dus zonder een pauze het mooie aantal van 83 km. op hun teller staan bij terugkomst.

De 14  A-krukken   trokken in West /Zuid Westelijke richting.

Het verste punt van hun lag deze morgen in Nederweert, maar voordat die plaats aangedaan werd, moest ook Bob de Bouwer onze routeplanner even verwijzen naar een bouw in Evertsoort. Ook in het A-krukken peloton zijn ze dus op de vrije zondag met hun werk nog bezig. Het gehele A- Peloton moest even een extra weggetje inslaan, om ergens een bouw te bekijken. Een eindje verder kwam onze oersterke Obelix  weer eens op kop, wind in en de blik op oneindig liet hij zo verschillende krukken de kopbeurt overslaan. Ze hielden het naast hem niet vol, achtereenvolgens Red Pepper, Sneaky Franky,the Greyhound en Del Pierro, ze moesten er allemaal aan geloven en schoven snel achter Obelix zijn iets bredere rug.  De A-krukken besloten wel om koffie te drinken, want hun afstand moest zo nodig boven de 100 km. uitkomen van Herbie. De koffie werd genuttigd in Nederweert-Eind. Bij het vertrek aldaar, waren de krukken pardoes The Rookie kwijt. Hij verloor als een verstrooide professor zijn bril, en wist hem warempel ook weer te vinden, maar moest wel aan een inhaalrace beginnen. Onze routeplanner moest weer allerlei mooie landweggetjes op te zoeken om toch aan de 100 km. grens te komen. Vanaf de omgeving Heibloem kregen de krukken de wind in de rug en hop daar was ie weer, Obelix trok weer op kop en het tempo vloog weer de hoogte in. Zo hoog zelfs dat onze stuurvaardige Antonio de Beul een bocht te ver nam en Nai Kee, pardoes de berm indrukte. Nai-Kee, die dus daarom zijn Crossfiets bij zich   heeft  de laatste weken?! Maar goed dat hij die fiets bij zich had, anders had ook dit misschien wel anders afgelopen. Nadat de stofwolken opgetrokken waren kwamen de krukken terug op de alom bekende Meterikse “gaan met die Banaan baan”. Hier ging de “molen” weer als vanouds draaien, waarna echter alleen de sterkste 2 over bleven in de laatste kilometer. Dat waren niet verrassend Hanscellara en El-Coyote ( ze kunnen net iets harder dan 44km/h).

Hanscellara had nog een appeltje te schillen met El-Coyote. Waarom is echter de vraag?, zal wel iets met een gelletje, en een stoplicht te maken hebben of zo?? In de laatste meters  van deze 100 km. tocht, snelde onze Hanscellera op vakkundige wijze El-Coyote voorbij.

Zou hij nu zijn gram gehaald hebben?...de tijd zal het leren...

Bij terugkomst bij Ger, zat ook nog een oude bekende van de krukken aan een pilsje: Janucula Petrovska kwam met de ongelovige smoes, dat hij maar niet op zijn racemonster was gekomen deze morgen, omdat hij meende gehoord te hebben dat het regende op zijn dak, toen hij nog in bed lag..., tuurlijk.

Inmiddels zijn de krukken ook weer op de woensdagavonden aan het fietsen, vertrektijden zijn om 18.30Uur voor de kilometervreters en om 19.00 Uur voor de gehele groep.

Intussen is de routeplanner naar de weersberichten voor zondag 19 april aan het kijken. Mocht het droog zijn, dan wil hij de krukken mee nemen naar onze Oosterburen voor een rondje Heuvels in de beurt van Herongen/Hinsbeck. dus let op de weersberichten krukken, dan weten jullie al waar we naar toe gaan.