De Week voorafgaand aan de zondag 29 Maart beloofde niet veel goeds qua weersvoorspelling. Regen en wind zou het peloton teisteren. Dat gaf sommige kilometervreters( Hanscellera) het sein om of op een vrijdagavond een snel stukje te gaan, of een andere kilometervreter op zaterdagavond (El-Coyote).  Eerstgenoemde, liet zichzelf tevens afzetten in Arnhem op de zaterdagmiddag, om vervolgens in zijn eentje retour naar huis te fietsen. Dit als antwoord op El-Coyote zijn tochten de laatste weken. Die laat zichzelf ook meenemen naar Antwerpen en fietst weer terug, of fietst in zijn eentje ergens in Duitsland rond, bij de Bruinkoolmijnen. Die 2 zijn zich klaar aan het stomen, om voor hun, de tocht der tochten te rijden op 2e Paasdag. Dan mogen ze zich nog eens gaan testen met hun oud ploeggenoten van LECT. In Siebengewald start dan een toertocht genaamd : T˘tenhugel. Dat is in hun ogen zo`n beetje de toertocht waar alle elementen bij elkaar komen: Hard rijden-sturen- Heuveltjes- en tot slot de afstand. In de tegenwoordige tijd is niets meer geheim, de Renners zien precies wat de ander allemaal fietst. Via het appje Strava, inmiddels zo ingeburgerd in het Krukken peloton en ver daarbuiten, dat er snel een tegenantwoord komt als de een weer een stuk gefietst heeft.

 Maar dan nu naar de Echte Zondag. Vaak vallen de weersvoorspellingen mee, echter deze zondag dus niet. Welgeteld 5 krukken lieten zich niet tegenhouden door de Hero´sche weersomstandigheden. Sluwe Sjaan en Leonardo, die trokken gewoon met de Racefiets eropuit. Richting Ysselsteyn-Deurne-Asten om vervolgens lekker wind uit terug naar huis geblazen te worden. En uiteindelijk terug in Meterik bij Ger in het Clubhonk viel de nattigheid helemaal niet tegen. De ervaren krukken hadden gewoon hun regenjasjes aan, die mannen hoef je niets meer te leren.

 The Rookie trok voor zichzelf een plan, en toog de Schadijkse bossen in om aldaar zijn ATB fiets en benen te testen.

Maar de meeste lof gaat deze zondag uit naar Antonio de Beul en Bop de Bouwer. Zij konden zich niet inhouden en trokken naar de ATB toertocht in Rips: genaamd, daar heb je hem- De Gert-Jan Theunisse Classic. Ze trokken er zelfs in deze Hero´sche weersomstandigheden  met de fiets naar toe, om dus aldaar de tocht te rijden en weer terug te rijden. Bop de Bouwer vond het halverwege de tocht wel welletjes en draaide in Venray bij de Pauzeplaats mooi op huis aan. Voor Bop ook begrijpelijk, die staat de hele week op het steiger hard te werken, die moet op de maandag weer volledig fit zijn. Maar de Beul, die vervolgde gewoon de tocht door de Blubber. Hij kan vanaf de zondagavond ook weer lekker uitrusten in zijn vrachtwagenstoel.. toch? Maar zelfs hij, die bijna de gehele week van huis is, voelde zich zelfs eenzaam onderweg.

De bordjes die de route moeten wijzen waren hier en daar door onbekenden weggehaald en zoals Antonio het mooi verwoorde: ik voelde mij Remy (alleen op de wereld). De tocht werd slechts door een enkeling volledig uitgereden. Tja dan voel je je knap eenzaam in die vreemde bossen. Maar zeer moe en zeker voldaan keerde ook Antonio helemaal  besmeurd terug in Meterik. Hopelijk krijgen we een mooi Paasweekeinde, dan kunnen de krukken weer de weg op met hun Racemonsters!

FOTO: Antonio de Beul en Bop de Bouwer getekend als echte Flandriens  na hun hero´sche tocht.