Om 08.30 U stonden er in Centrum Meterik al 7 “kilometervreters” te popelen in de kou, om te vertrekken voor een 1e rondje van 1 uur.

De uit Oostenrijk teruggekeerde Herbie, de Zandhaas, Bob de bouwer, Kolos Saal, The Rookie, Hanscellera en El-Coyote.

Dat eerste uurtje, word er een ronde gemaakt van om en nabij de 30 km. Voor de meeste met als doel, om iets “extra`s” te doen,

om de conditie nog te verbeteren, of zelfs voor later in het seizoen, een prestigieuze tocht te verwezenlijken.

Bob de Bouwer met Raay Maayers en Roadrunner gaan nl. in September de Zware “Marmotte” rijden.

Dat is een fietstocht in de Franse Alpen, afstand 175 km. met een hoogteverschil te overbruggen van 5000 meter, daarin worden enkele zeer bekende

bergen in Frankrijk beklommen, zoals Glandon, Croix de Fer, Telegraph, Galibier en tot slot de Alpe du Huez.

Om deze tocht tot een goed einde te brengen, hebben de hiervoor genoemde klimgeiten een terdege voorbereiding nodig!

 

Dan nu verder met de zondagsrit, en ook deze morgen was er  weer veel te vertellen over de rit.

Allereerst werden de krukken om 09.30 U verheerlijkt met een voor sommige te “dun” plakje Zelfgebakken Cake.

Dit omdat ze de Cake “te” lekker vonden, volgens The Rookie. De Cake werd door de lieftallige Patricks (vrouw van El-Coyote) zelf gemaakt, omdat hij jarig was op deze zondag.

De Cake ging er dan ook in als de spreekwoordelijke koek, mede omdat hij zo lekker was en zeker omdat de vroege groep al wel iets kon nuttigen, het was nl. bitter koud , dan kunnen de hongerige krukken wel iets extra`s gebruiken.

Voor de 13 A-krukken ging de rit in Westelijke richting ( Brabant), ditmaal met de wind in de rug, de snelheid ging dermate omhoog, dat de wegkapitein de krukken tot bedaren moest roepen. De snelheid liep af en toe al op tot bijna 40 km/h.

In de omgeving Bakel, ( vlakbij het geboortehuis van El-Coyote, heeft natuurlijk deze rit daarom weer uitgekozen!) moest de Beul tegengehouden worden om niet aldaar op de ATB route op te gaan, hij is de laatste maanden niet meer te houden als hij een strak ATB pad ziet liggen. Laat die paden nou net als paddenstoelen overal uit de grond vandaan komen, die Beul gaat een fantastische tijd tegemoet komen. Een eindje verder kregen de krukken flink wat groepen in het vizier, deze vreemde groepen

waren een uitgezette toertocht op de weg aan het rijden. Ze zouden ze nog vaker tegenkomen deze rit. Maar vlak daarvoor moest ook De Zandhaas tot inkeer geroepen worden, hij zag enkele zwartrijdende Motorcrossers uit wat onverharde paden gescheurd komen, ook hij is dan niet meer te houden!. Tja, ieder het zien, zullen we maar zeggen..

Maar het ongeluk kon niet uitblijven, we waren tot slot van rekening met z`n 13en! Een duidelijk ongeluksgetal bleek ook deze morgen weer. In het dorpje Huize-Padua ( bij Boekel) wilden de krukken hals over kop een mooie zijweg inslaan.

Op kop werd te laat gereageerd om de afslag te roepen, dit gaf een harmonica effect in het peloton, met als gevolg dat The Rookie, het achterwiel van zijn broer Nai-Kee niet meer kon ontwijken, gevolg valpartij van The Rookie.

The Rookie hield hier enkele flinke pijnlijke schaafwonden en kapotte kleding aan over. Nai-Kee opperde al om maar een “Hoffmansgroep” op te richten, zij zitten nl. de laatste weken in de hoek waar de valpartijen vallen...

Maar het had niet veel gescheeld of 500 mtr. verder was nog iets dramatischer gebeurd, de krukken reden over een weg ipv fietspad, deze fietspad zou 500 mtr. verder toch weer overgaan in de weg, dus werd besloten om op de weg te blijven fietsen.

Echter een dwaze automobilist moest zonodig voor eigen rechter spelen, en schampte met zijn spiegel tegen de Beul zijn onderarm. Gelukkig is de Beul zeer stuurmansvaardig en hield hij zich overeind, maar de gevolgen hadden wel degelijk anders kunnen zijn. Natuurlijk de krukken mogen niet over de weg fietsen als er een fietspad naast ligt ( ging 500 mtr. verder toch over) maar een automobilist mag ook zeker niet voor eigen rechter spelen om fietsers te straffen met een schamp tegen de arm met een auto. De terugreis ging gelukkig weer voortvarend, echter hier speelde de zeer koude Oostenwind de krukken weer parten, met de winterhandschoenen en overschoenen aan werd zelfs nog geklaagd over kou, kou en nog eens kou! De zon bleef weg, dat was de grote boosdoener, van dit geheel. In de buurt van Rips, kwam het krukken legioen, hoe toevallig, een oud winnaar van Alpe-Huez, Gert- Jan Theunisse op de fiets tegen. Nog altijd even afgetraind toog Geret-Jan weer met zn ATB de Ripse bossen in. Om boven de 80 km. uit te komen maakt de krukken nog een ommetje via Castenray, om vanuit de St-Janstraat te finishen in Meterik. Hanscellara en El-Coyote hadden wat dat betreft de meest ongunstige plek in het peloton, zij zaten al knap lang op kop, en bij het opdraaien van de St. Janstraat speelde bij Hanscellera een oude blessure op, hij werd meteen uitgeschakeld om nog op kop te komen. Hierop besloot El-Coyote om maar het gehele stuk voor zijn rekening te nemen. Echter 1 km. voor de streep kon De Zandhaas en Nai-Kee zich niet meer inhouden, waarop de Beul en the Rookie hiervan meende te profiteren. Echter op zijn verjaardag bleek El-Coyote niet te kloppen, of kreeg hij van de krukken een cadeautje???

 

De B-krukken waren dus op deze koude zondagmorgen, ook met een oneven getal. 9 krukken togen richting de Maasdorpen, maar zij besloten de overheerlijke cake eerst lekker binnen op te peuzelen, waardoor ze toch wat later uit het clubhonk tevoorschijn kwamen.  In de omgeving van Oirlo bleek een overstroming te zijn volgens the Jolly-Joker, want hij had een busje zien staan van de Waterleidingmaatschappij. dat moest dus volgens hem een overstroming zijn. Niet veel later bleek dat the Nichtrider zijn racemonster niet goed geïnspecteerd had, voor zijn eerste wegritje van dit seizoen. Met kale banden reed the Nightrider lek, tja dat was om problemen vragen, werd door sommige van het krukkenpeloton geopperd, als je met zo`n kale banden de weg op gaat hij moest toch beter weten. Iemand die zo veel op de weg zit!  Tijdens de rit waren de gebroeders Driessen, the Butcher en Jolly Joker de initiatiefnemers om er nog een stukje aan toe te breien. Ze deden dit op zo`n slinkse wijze, dat ze eerst lekker wind uit op kop gingen zitten, en zodra ze wind in moesten richting Meterik, zich snel terugtrokken in de meute. Dit werd hen niet in dank afgenomen, volgende week een extra beurt wind in op kop heren!.

Snel daarna keerden ook de B-krukken terug naar Ger om aldaar op te warmen onder het genot van een warm drankje.