De Barkruk

 

Zoals bekend wordt er door de Krukken vanaf 1 maart op de weg gefietst en de MTB weer in het vet in een donker hoekje ergens in het achteraf gestald.

Maar niet deze zondag.

Enkele fervente mtb-ers in de Krukke gelederen hadden ’s zaterdags al geAppt dat ze de alom bekende en gevreesde Seurentocht in de Melderse, georganiseerd door MTB cluppie Neet Fit zouden gaan rijden.

 

El Coyote had al te kennen gegeven hieraan niet deel te nemen, daar de datum van 1 maart is verstreken. Hij zou samen met Hanscellara om half 9 vertrekken, voor een plaatselijk rondje over den harde weg, om om half 10 weer aan te sluiten bij de rest der Krukken.

Echter op zondagmorgen werden in alle vroegte bij de diverse slaapkamers de gordijnen voorzichtig aan de kant geschoven, en kwam ervan buiten een miezerige donkere lucht, waar flink wat “smoezel” uit viel tevoorschijn. Er werd dan ook besloten om zich aan te sluiten, bij de MTB delegatie.

Om 8 uur werd ervan uit downtown Meterik vertrokken door bovengenoemde 2 en de Zandhaas, om de Horster afvaardiging Anthonio de Beul en de Rookie, aangevuld met de uit het Knolleriek afkomstige Nai Kee, aldaar op te pikken.

In de Melderse aangekomen, waren we eigenlijk nog te vroeg, daar er pas vanaf half 9 vertrokken kon worden.

De route was dan ook nog rustig, weinig volk op de baan.

Er werd relaxt gestart, daar de route 65 km was.

Echter na de eerste pauze werd algauw de al vaak, in de wekelijkse verslagen gepasseerde, knuppel

in het hok gesmeten en werd het tempo opgeschroefd, nadat de Krukke door enkele snelle mannen

werden gepasseerd. Gevolg: “Ja daat zal”, dus hier moest men achteraan.

Enkele mannen werden de dupe van deze Chasse Patat , daar ze het hoge tempo niet meer konden volgen. (Namen dezer zijn bij schrijver vanzelfsprekend bekend :+) )

Na het grote aantal rechte brede paden, wat door sommige minder werd gewaardeerd, en door een ander des te meer, ging het langzaam richting “Brokezerbrook” en de Zwolligse Bôs.

Hier werden nog verschillende singletracks en het plaatselijke MTB parcours met bijbehorende heuvels bedwongen (zie fotos).

Nadat er via de Mielderse baan richting de finish gereden was, besloot Anthonio de Beul, dat het wel welletjes was geweest.

Hij reed dan ook linea recta naar zijn vertrouwde kruk bij Ger, niet wetende dat er een heerlijk stukske vlaai voor de mannen bij aankomst in de Melderse werd geserveerd.

 

Verder waren er om half 10 toch nog 6 A en B Krukken actief op de racefiets. Gezamenlijk  werd er een mooie tocht gemaakt van 72 kilometer via Well over Airport Weeze, om via Goch en Siebengewald weer terug te komen aan de “goeie”kant van de Maas.

In Blitterswijck trof het noodlot van een afloper Mo Riis, maar door hem tussendoor nog wat extra lucht te geven kon de rit tot Meterik voltooid worden.

De eindsprint werd vakkundig gewonnen door Red Pepper, die zich voorgenomen heeft dit jaar

flink wat kilometers te maken. Deze eerste overwinning zal dan ook prima zijn voor de “Moraal”.