TWC De Barkruk.

En daar zijn we dan weer, na een lange natte winter, de eerste rit weer op de weg met onze racemonsters.

Vele van de Krukken hebben de wintermaanden doorgebracht in de bossen, sporthallen, voetbalvelden of op de ijsbanen.

Dus de conditie werd door eenieder op zijn eigen manier onderhouden.

Echter vele van de krukken, hebben, zoals de rest van Nederland, die vervelende verkoudheid opgelopen, die bij sommige wel lang blijft hangen.

Dat was op deze eerste zondag van Maart wel te horen, het geproest en gesnotter was alom hoorbaar.

Bij een enkeling kwam zelfs een WAX laagje uit sommige uitgangen van hun lichaam. Laat dit nou net goed zijn voor de ketting.

 

Maar voordat we beginnen met het wegseizoen, hebben de krukken eerst hun jaarvergadering.

Ditmaal, ook op de avond voor de start van het seizoen, begonnen we met een technisch onderhoudsverhaal over fietsen. gepresenteerd door Rob Dekkers.

Dit is de eigenaar van Dekkers Rijwielzaak uit Wanssum, reeds enkele jaren een van onze trouwe sponsors.

Laat Rob nou ook nog net een splinternieuw racemonster bij zich hebben, en de mondjes van de krukken vielen wagenwijd open, bij het zien van al dat lekkers!

Verder werd de jaarvergadering een lange avond, door al dan niet interessant nieuws.

Wat wel belangrijk is, is dat de krukken zich weer gaan opmaken, om voor 2016 weer in het nieuw gaan steken qua kledij.

Hier gaan de komende tijd verschillende krukken hun best voor doen, om ons in 2016 er weer schitterend toonbaar uit te laten zien.

Word vervolgd.

 

Dan terug naar de eerste rit.

De krukken waren al meteen met 14 in getale, waarvan 4 ATBers en 10 racers.

In de late avonduurtjes zag het er naar uit, dat het zou gaan regenen, dus besloot de meerderheid om toch nog de ATB te pakken.

Echter, op de ochtend bleek de regen al weer voorbij, met als gevolg dat er weer meteen geruild werd van Bike.

De ATB mannen: Leonardo, Coppie en Sluwe Sjaan met  gastrijder MV, togen nog de schitterende Schadijkse bossen in, die er weer gelikt bij ligt.

 

De 10 racers, A en B gemengd ditmaal ( Jolly Joker had geen keus, hij was anders alleen) trokken via gem. Venray richting Brabant.

Daar kwamen de krukken er achter dat  de weg nog erg nat was, dus hun schoongemaakte Fietsen en kleding, zagen er in een mum van tijd uit, alsof ze in het bos gebikt hadden.

The Jolly Joker weerde zich kranig tussen al dat A-geweld, zei het met af en toe een duwtje in de rug. Want de Wind liet zich van zijn sterkste kant zien deze morgen.

Eindelijk, ter hoogte van Asten kwam dan de wind op de rug, maar niet voor lang, onze Bob de Bouwer wist nog ergens een spijker van de grond te plukken en reed lek. de twijfelachtige eer, als eerste lek te rijden, dit wegseizoen.

Het vervolg ging zeer voorspoedig, tot op de Hazenkampweg, daar kreeg El-Coyote het weer op zijn heupen en reed daar weg uit het peloton.

Hij kon dit ook doen, omdat hij toch naar huis moest, maar de echte die Hards, plakte er nog een stevig stuk aan vast tot aan de Maasdorpen.

Onze Hanscellara, op dit moment toch al de kilometervreter, kwam zelfs al weer boven een totaal aantal kilometers van dik 110 km.  en liet op het eind nog effe zien, waar de krukken weer degelijk rekening mee moeten houden in 2015, die is nog lang niet versleten, hij liet  de krukken de hakken zien op de St. Janstraat.

Vies en met het piepke leeg, konden de overgebleven krukken beginnen aan de derde helft, bij Ger.