“Gestolen??”

 

Op zondag 9 november was het verdacht druk op de parkeerplaats voor de Poolse winkel van Sinkel, in centrum Meterik.

Sneacky Frankie, kwam nog een najaarsrit met zijn racer doen en sloot de eerste kilometers dus mooi aan bij de ATB/Crossliefhebbers.

Maar liefst 9 ATB`ers waren paraat voor een “geleende/gestolen”  rit over de veelal onverharde paden door de Peel. Via via hadden de krukken deze tocht weten te bemachtigen, van onze fietsvrienden uit Horst. onze dank aan TWC Oranje hiervoor. Als jullie een keer een mooie tocht willen lenen horen we graag!

Het bonte gezelschap, bijna iedereen van de krukken heeft in de winter wel een ander tenue`tje aan om zijn zomerkledij te sparen, trok richting de inmiddels alom bekende VuilnisBult van de Zuringspeel.

De zomerkledij raakt bij het vele gebruik  een beetje versleten, dus moeten de krukken een beetje creatief zijn en zo nemen ze van allerlei kleding uit een fietskast, ze moeten per slot van rekening nog een seizoen op voorruit kunnen, dus zuunigheid is geboden.

Verder met de tocht,:  de “bult’” zorgt voor een flinke klauterpartij, voor de nog koude beentjes. In de afdaling van de helling trok El-Coyote zijn achterrem los. Zijn materiaal laat de laatste weken wat sporen van slijtage zien, zo nu ook weer,m en onze Bob de Bouwer heeft hier meestal wel een oplossing voor.

De route ging verder via de echte Peelpaden, waar de gehele meute ook enkele mooi kiekjes nam, met op de achtergrond de schitterende omgeving van onze Peel. ( Zie foto`s).

De dorpen zoals Helenaveen en Neerkant werden net  geschampt , want ze bleven op de onverharde paden, echter in de regio Neerkant bleek een Toertocht te zijn, en de krukken konden zelfs af en toe via deze route hun pad vervolgen.

Nadat de krukken via het hun bekende pad langs het Helenaveens kanaal hun route hadden vervolgd, werd even tijd genomen om de innerlijke mens te verwennen. Dit had voor sommige krukken een wel erg positief effect,  onze sterke Herbie, die de laatste weken toch al in een bloedvorm verkeerd, trok na een zware beekstrook pardoes zijn ketting in stukken. En ook hier kwamen Bob de Bouwer en Anthonio de Beul als volleerd fietsenmakers wederom hun collega weer te hulp. De ketting werd in no time gefixt. De route ging verder richting de onverharde paden van Grashoek,

Wats in the name, een stukje van het Schatbergbos werd aangedaan, waarna de krukken de verleiding niet konden weerstaan, om nogmaals de bult te nemen van de Zuringspeel. ditmaal was het hun echter te doen om hoog te scoren op Strava. En inderdaad onze Rookie zette daar de snelste

klimtijd neer, benieuwd hoe lang die tijd zal staan, je hebt er van die mensen bij, daar werkt zo`n Strava punt, als een rode lap op een stier.

Nadat de krukken de thuisbasis begonnen te ruiken, werd er besloten om gezellig nog wat na te keuvelen bij Ger, ipv de ATB route van de schaak te nemen. Verschillende krukken moesten in de middag nog aantreden voor een optreden in de grote tent van Zondag in het Zuiden. Al dan niet met gezang maar met een stevige pot Bier erbij. dan zijn de krukken er als de kippen bij.