Scholluk, Vrommus, Schravelen,

 

Om 08.00 U stonden de vroegste vogels van de krukken startklaar voor de laatste grote tocht voor de Tocht der Tochten.

Al snel ging het richting Deutschland, waarna  het 8 tal in zuidelijke richting trok.

Echter de routeplanner van de A-groep is de laatste weken af en toe het richtingsgevoel kwijt, dus zaten de krukken ineens weer op de weg terug.

Vlug draaien dus en weer verder en niet te lang bij stilstaan, dan krijg je ook wat gedaan is dan zijn motto.

De mooie boerenlandweggetjes richting het Schwalmtal ligt erg in de smaak bij de krukken, her en der een kort klimmetje, waar de krukken dan een KOMmetje willen neerzetten.

Dat is tegenwoordig erg HOT, om je naam bovenaan te laten pronken op STRAVA.

Iedereen over de hele aardbol kan zo de route van de desbetreffende persoon volgen, als je deze App op je telefoon hebt ge´nstalleerd. Daar komt dan nog bij dat je her en der over talloze weggetjes een tijd kunt neerzetten,

en dus vergelijken welke tijd een ander persoon hier heeft neergezet. Vaak wil iemand dan die tijd weer verbeteren, dus je krijgt zelfs een onderling strijdje ook nog eens. Want wie wil er nu niet bovenaan op een bepaald weggetje zijn naam hebben staan?

En dus ook bij de krukken, wordt er af en toe hard gefietst om bovenaan te staan op een gedeelte van een weg.

Zo verder met de route. De groep bleef perfect bij elkaar ook als er af en toe geklommen moest worden, werd er kort gewacht, echter door de ijverigheid van de krukken, werd finaal de mooie pauzeplaats in Luttelfrost gemist.

Daardoor kwamen ze in het gehucht Schwaam terecht, hier moest de koffie buiten gedronken worden, want ze wilden geen vieze fietsers binnen hebben, erg vriendelijk waren ze hier ook al niet, dus volgende jaar terug naar de mooie plaats in Luttelfrost.

Na de pauze maakte Antonio zijn naam weer geheel waar, als een Beul trok hij de ketting van zijn fiets af, waarna hij de ketting met zijn blote handen er weer op moest leggen en dus vieze handjes er aan over hield.

De opmerkingen kwamen toen vanzelf, poets oouw handen maar an de Scholluk af van dat Vrommus, Antonio hield het netjes en hield het bij  een blad van een Beukenheg.

De terugweg ging in een vlot tempo dwars door de Meinweg, via Asenray, Swalmen, Tegelen en via onze Zandhaas zijn dagelijks stukje fietsweg terug naar huis. Op de laatste 2 km. van de gehele  route kreeg El Coyote, nog een leegloper, waarna hij besloot

metten af te draaien bij zijn thuishaven. Of er toen nog gesprint werd is de schrijver niet geheel duidelijk deze keer.

 

De B-groep was vandaag de grootste groep, 11 krukken vertrokken om 09.00 U richting het Brabantse  Lierop.

Hier zijn ze nooit aangekomen, De gebr. Driessen zouden de krukken wel eens naar via Deurne en Helmond naar Lierop loodsen.

Met een hoop Geschravel in Helmond werd de juiste weg nooit gevonden in Helmond, dus ook bij de B-groep loopt de route wel eens verkeerd.

Dan maar terug naar Deurne om aldaar de koffie te drinken, daar weten we tenminste de weg, was het motto.

De tocht werd gelukkig nog droog afgewerkt, en na een kleine 80 km. kon worden begonnen aan de 3e helft in de Stamkroeg.

 

Volgende week wacht de Krukken het Weekend voor de Tocht der Tochten, die ons zal leiden naar het altijd zonnige Amersfoort.

Joeks Erik en The Butcher zullen er ongetwijfeld weer een schitterende route van gemaakt hebben.

Prettig weekend Krukken en zorg dat je op tijd bent bij de groepsaccomodatie van Bob de Bouwer.

Vrijdagmorgen om 07.15 U aanwezig voor de koffie, om daarna om 08.00 u te vertrekken.