Zondag 24 Augustus,

 

Hard,  und Unverhard!

 

Om 08.00 u stonden 4 fanatiekelingen klaar om al een uurtje extra kilometers te maken. Ongetwijfeld om over 2 weken de Tocht der Tochten met goed gevolg te volbrengen.

En om 09. 00 U vertrok het gehele deelnemersveld  van de krukken.

De B-Groep ging met 6 man op pad richting het mooie bosgebied tussen Sint Antonis en Wanroy.

Echter in Merselo, daar moest Long Tall Harry, de “strijd”al staken. Hij had last van zijn BBQ op de avond ervoor. Daardoor bleven de groep maar met 5 krukken over.

Zij genoten inderdaad van het schitterende natuurgebied in de omgeving van Wanroy, een mooi fietspad met wildroostertje midden in een bos /heide gebied.

De koffiepauze  werd in Elsendorp  genomen, waarna de krukken snel huiswaarts gingen, want om 14.30 U zou de BBQ van Hanscellara en The Butcher beginnen en ze mochten zeker niet te laat komen. Ze hadden uiteindelijk een mooie 80 km. op de rol staan.

 

Hoe anders verging het de A-Groep wederom.

In de Venlo werden de krukken opgeschrikt door een echte Oerknal. Het bleek een band te zijn, maar van wie? De Zandhaas riep het hardste Ho,  maar hij bleek hetzelf te zijn. Na nadere inspectie bleek zijn band helemaal gescheurd te zijn, dus kon De Zandhaas al naar huis.

De routebepaler nam de krukken verder mee naar Deutschland. Voor enkele onbekende klimmetje voor het gros van de krukken. Deze klimmetjes liggen in de omgeving Tňnisberg.

Niet al te best wegdek, maar je kunt je er behoorlijk moe maken, echter de krukken konden  maar niet van deze heuvelrug afkomen. Ze moesten geheel om de “bergrug”heen om weer de juiste weg naar Nederland terug te vinden.

Maar voordat de Bergrug beklommen werd, arriveerde het krukkenlegioen in een schitterede bakkerij in Tonisberg. De ogen van krukken vielen bijna uit de hoofdjes. Van al dat lekkers wat daar te halen viel,

en een prijs daar kunnen de Nederlandse bakkerijen nog wat van leren. Als een kind in een snoepwinkel, zo voelde de krukken zich.

Toen uiteindelijk de Bergrug verlaten werd, ging het wederom diverse malen mis met de krukken. Ze kregen weer van alles voorgeschoteld. Er moest zelfs aan een Duitser gevraagd worden of het “hard’ bleibt?

Wat bedoelde die gekke hollander eigentlich? Oder werd het unverhard?, daar begrepen ze de krukken ook al niet. Dus werd er maar gewoon ingereden, wat resulteerde in diverse kilometers Unverhard!

Gelukkig geen enkele keer lek, want ook de A-Krukken wilden naar huis, naar de BBQ. Echter het tempo moest wederom omlaag op de terugweg, want onze Mo-Riis had zijn juiste A-vorm nog niet gevonden.  Diverse malen moest Mo-Riis weer geduwd worden, zijn benen waren weer helemaal leeg. En eindelijk zagen de krukken het bordje Venlo weer staan, maar de teller kwam al een stuk boven de 100 km. uit. Tevens begon de tijd ook te dringen, klokslag 14.00 u kwamen de krukken met 125 km. in de benen in Meterik aan, ze roken de BBQ al op de Crommentuyn, dus snel douchen en hup naar de BBQ.

Dat de krukken een BBQ aan The Butcher konden overlaten was al wel bekend, maar ook nog de hulp die The Butcher had van Hanscellara maakte het totaalplaatje helemaal compleet.

Er werd volop gedronken en gegeten, tot ver in de avond, waarna ieder op zijn eigen stijl , Hard of Unverhard naar huis ging.

 

The Butcher en Hancellara nogmaals bedankt voor dit schitterende Feessie,  namens alle krukken!!

 

Volgend week staat de maandelijkse grote tocht weer op de rol, maar ja, dat doen ze ook in 3e week van de maand al.., dus vertrek om 08.00 Uur.