Verdwaalde Vrachtwagenchauffeurs:

 

Op een zondagmorgen in Augustus, dient men eigenlijk te kunnen genieten van mooi, warm zomers weer. Hoe anders was het op deze zondagmorgen.

Een erg strakke Westenwind en temperaturen die de krukken deden denken dat de Herfst reeds zijn intrede gedaan had.

Over het algemeen mogen we dit jaar nog niet klagen over het weer, maar ja we kennen de uitspraak van Hanscellera, enne daag ni gezanikt is enne daag ni geleaft,  bij deze dus.

 

Verder met de route,

 

De B- Groep ging richting de Maas met een 8-tal krukken. Maar al snel bleek dat er maar weinig liefhebbers waren om op kop te rijden in deze wel erg sterke Westenwind.

Waar het idee vandaan kwam, is niet geheel duidelijk, maar we vermoeden van The Butcher, die  een Echte Wout Poels Fan is en dus zijn zinnen gezet had om te pauzeren in het clubhuis van Wout.

Toen de krukken de pauze  achter de rug hadden, bleek het ook nog eens te regenen, dus besloten ze nog maar een extra rondje te nemen in Blitterswijck, waarna de sfeer er alleen maar gezelliger op werd en een echt plezierritje ontstond.

Onze Gerrie Beckerman, bleek ook nog eens bijna de sterkste zijn van het 8 tal krukken, die heeft zich in no Time weer in een topconditie gewerkt, dat noemt men dus talent.

Maar door dit pretritje bleef de teller ook hangen op  slechts 60 km.

 

De A- Groep toog weer onder navigator El-Coyote richting Brabant, zijn geboortegrond. Het eerste uur werd er nog een beetje gelachen met Antonio de Beul, die met een nooit te vergeten fietstochtje was verdwaald in Oostenrijk tijdens zijn vakantieverblijf.

Maar ja, wie het laatst lacht, lacht het best...

Net voorbij Mortel, moesten de krukken bijna afscheid nemen van Mo-Riis, die al 4 weken geen fiets meer had gezien, maar zijn uitleg bleek dat hij met Coppi over een kas aan het praten was en vergat te trappen, dus geheel uit het peloton wegviel.

En onze Bob de Bouwer, was al blij dat er werd voorgesteld, dat ze misschien wel beide rechtsaf konden slaan, om naar de Midden-Peelweg te draaien, om vervolgens snel naar huis te koersen, Bob had iets zwaars op de maag liggen, misschien nog wel een Duitse Schnitsel.

Maar Mo-Riis vertikte het om mee te gaan met Bob, dus bleef de groep geheel bij elkaar. Er werden dorpjes aangedaan met de namen Boerdonk en Keldonk, en daar konden de krukken de Zuid-Willems vaart oversteken. Echter er moest gewacht worden op een plezierjacht

en dat bracht Hanscellara op het idee om zelf ook maar eens een ophaal brug over zijn Kabroeksebeek te gaan bouwen. Toen de krukken de Vaart dan eindelijk konden oversteken, bekende El-Coyote dat hij de weg niet precies kende in deze omgeving, ook al zo`n vrachtwagenchauffeur die niet meer zonder Navigatiesysteem kan. Na 2 doodlopende wegen te zijn ingeslagen werd door de hulp van een Brabantse bosbewoner de goede weg dan toch gevonden. In Mariahout op het terras, kwam er ook nog een wandelende mevrouw langs die meende een Bill uit de krukkengroep

herkent te hebben, het bleek echter om zijn broer te gaan, Brabanders onder elkaar natuurlijk.

De terugweg ging erg voorspoedig, wind op de rug en gaan met de banaan, maar daar kwam dan toch de man met de hamer voor Mo-Riis. Echter met een Gelletje en een reepje in zijn buikje, bracht hem wonder boven wonder er weer bovenop.

De groep bleef gebroederlijk bij elkaar, totdat Herbie zich op de Schiksedijk niet meer in kon houden.Hij stoof er met een dikke 50 km/h tussenuit. Antonio de beul en The Rookie met El-Coyote in zijn wiel gingen in de tegenaanval. Herbie was echter zo sterk, dat alleen Antonio en El-Coyote in zijn wiel kwamen, waarna ze de rest van het peloton het nakijken gaven. Verwoede pogingen van Jac de Veearts en Nai-Kee, met de moegestreden Rookie, kwamen te laat, waarna Herbie de laatste 100 mtr. de beentjes stil kon houden. Echter Antonio en El-Coyote, de 2 verdwaalde vrachtwagenchauffeurs, kwamen gebroederlijk samen over de streep, en konden zo als laatste lachen.

Volgende week een ritje, om daarna in de middag met een lege maag aan te sluiten aan de Kabroeksebeek met OPHAALBRUG!!, bij Huize Hansellara, voor de BBQ van The Butcher en Hanscellara. Dat zal een gezellige boel worden...