Zondag 29 juni 2014

 

De laatste zondag van de maand en dat betekent dat de krukken weer een lange tocht rijden.

Althans de A krukken, de B krukken blijven iets dichter in de buurt, alhoewel, ditmaal bestonden de B krukken voor de helft uit A Krukken.

Zij vertrokken gewoon om 09.00 met daarbij de uit het Oostblok teruggekeerde Herbie en Del Pierro.

Zo, dat was dus al meteen 50 % van het B Krukken peloton op deze morgen, maar ze knalde er wel effe 100 km. uit.

Wat echter de reden was, dat Del Pierro deze morgen niet met de A Krukken mee durfde,? de waarheid zal wel ergens in de midden van 2 fietsbanden liggen,

want dat bleek wel een heel Hot Item te zijn dit weekend. Del Pierro kon maar geen beslissing nemen welke nieuwe banden hij nou uit moest kiezen voor de komende tijd.

Zijn banden waren aan vervanging toe en vele renners in heel het land, stappen stilletjes over op iets bredere bandjes, dit voor meer Comfort voor de bereider van het stalen ( Carbon/Aluminium)  ros.

Dat bleek voor Del Pierro dus een hele kluif te zijn voor hem, om een keuze te maken.

 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

 

Zo nu over op de A Krukken, die dus ook maar met 8 renners aan de start verschenen.

Reden hiervan, zal ongetwijfeld de mindere weersomstandigheden zijn geweest, wat vele krukken dan toch besloten om in hun veilige nestje te verblijven. Nat druilerig weer.

Nai-Kee en El-Coyote, hadden samen een tocht uitgezet  over Duits grondgebied en deze route op de   Navi-systemen gezet.

De regen was net over toen dit 8-tal om 08.00 U vertrok. Echter met deze weersomstandigheden zit de angst er goed in voor lek rijden. De allerkleintje steentjes blijven nl. met vocht/nat weer aan de bandjes plakken

en na verloop van tijd rijd je deze steentjes dan in de banden, met alle gevolg van dien. zo ook deze morgen, liefst 5 of 6 keer op een 8 tal renners lek, deze morgen dus!

Zoiets kost altijd wat meer tijd, om zo een bandje om te leggen als onder droge omstandigheden.

Echter het landschap maakte veel goed, er verschenen enkele klimmetjes op het Duits, sommige zelfs geheel onbekend voor de meest krukken.

De verste plaats bleek Kamp-Linfort en vlak in de buurt, daar verscheen een lieftallig kroegje, waar de koffie en cola nog ouderwets goedkoop was, slecht 1,40!!

Echter lekkere  Kuchen hadden ze niet op voorraad, alleen Rabarberkuchen en daar hapte Mo-Riis dan wel lekker in. The Rookie en Anthonio moesten echter hun maag ook nog gevuld hebben

en besloten een echte  Duitse Frikadelle te nemen, wat gewoon een platte gehaktbal is bij ons op het Nederlands.

De 8 dappere Krukken, moesten deze zondag wel van alle markten thuis zijn. Natte wegen dus, maar ook betonplaten(bergop) en van die nare Duitse fietspaden, maar het zwaarste waren toch de onverharde weggetjes. (foutje van de routeplanners)

Dat werd uiteindelijk gezien als de zwaarste dobber deze morgen, echter op 3 km. voor de finish in Meterik, brak er nog een hoosbui uit, het was dus nog net niet genoeg geweest, wat de Krukken moesten doorstaan op deze zondagmorgen.

Drijfnat bereikten ze hun thuishonk.