Plat:

De krukken hebben vanaf nu ook een groeps “APP”

En dor wuert  wal erugg vuel plat i geproat.

Is ut gen Horster, da wal Melders of ok nog Heds en dur zitte ok nog Broabanders beej, die ok nog us mit en verschillend  plat accent kalle.

En tog wiete ze trint allemoal wor ut oaver giet, allien Mo Riis, dor is ut toch wal laastig um ut te volluge, ma de kump da ok wal vaan erugg wiet weg.

 

Zo, nu over op de orde van het weekend:

De zomer is weer begonnen, en dat betekent dat de dagen alweer korter worden en stilletjes de krukken langzaam maar zeker op vakantie trekken, zoniet al zijn.

 

Daar was gelukkig op deze mooie zondag nog weinig van te merken, 13 A Krukken en 6 B Krukken, stonden aan het vertrek.

De A krukken togen door het Brabantse land, door het mooie bosgebied van de Ullingse Bergen tussen St. Anthonis en Wanroy.

Waarom ze dit gebied, de Ullingse Bergen noemen is ons een raadsel, het is zo “Plat “als een dubbeltje.

Her en der werd eens rondgevraagd, of er behoeft was aan een pauze. Het gemiddelde wilde dit wel, dus besloten we de Maas over te gaan en op ons geliefde

stekkie in Ottersum de koffie met Vlaai en slagroom te nuttigen.

Daarna werden de krukken getrakteerd op een rit terug langs de Maas met de wind op de rug. dit ging zo voorspoedig dat iedereen op kop wilde, maar  de Maasbrug kwam voor enkele

dan toch de spreekwoordelijke man met de hamer. Eentje met een krakkende fiets, eentje die de laatste weken meer in de tuin doorbrengt, dan in bed en eentje die voor 4 uur al zijn nest uit moet.

Dat is dan ook wel te begrijpen, dat dit drietal, niet tegen die “berg”opgewassen was.

Net voor Oirlo reed onze Bob de Bouwer nog lek, en daar konden enkele krukken snel effe bekomen van de hoge snelheid. want ze zagen de bui alweer hangen,

Hanscelera en El-Coyote gingen zich aan kop nestelen en dan gaat op het laatst die snelheid als een speer de hoogte in. Hanscelara nam de laatste kilometer voor z`n rekening, waarna

Anthonio de Beul er op kousevoeten vandoor wou glippen. De Zandhaas kon dit echter niet aanzien, liet dit dus niet gebeuren en in zijn wiel slopen de gebroeders Hofmans en El-Coyote  nog mee.

De meer Ervarene Nai-Kee trok ditmaal aan het langste eind, die zijn oudere broer, De Rookie, het nakijken liet, bij binnenkomst in Meterik, met een mooie 105 km. op de teller.

 

De B krukken bleven in het Limburgse land. zijn togen zuidwaarts, via Baarlo, om aldaar een kilometer of 6, de Strade Bianchi van Helden onder de wielen te nemen. dit mooie fietspad ligt in het mooie

bosgebied van Baarlo/Helden. Vlakbij Horn was er even Gesteggel tussen Leonardo en The jolly joker, over welke richting ze moesten nemen. Allebei wers als ze zijn, wilden ze niet toegeven, maar

de meer Ervaren Leonardo, had ook ditmaal het gelijk aan zijn zijde. Maar de omweg was wel gemaakt, dus weer wat extra kilometers.

Bij Roermond werd de Maas overgestoken, om in het rustieke Asselt de koffie te nuttigen. Daar aan de Maas is het wel erg goed toeven. Bij de koffie werd zelfs een ijsje met slagroom geserveerd en Desas Streus kreeg zelfs kleine frietjes bij

zijn cola. Na al dit lekkers werd weer snel koers genomen in Noordelijke richting, Beesel, Reuver en Tegelen.

Na een dikke 90 km., dit kwam door het omrijden, kwamen de B krukken enkele minuten later in Meterik aan voor de 3e helft.

 

Volgende week zondag is het weer de laatste zondag van de maand, dat betekent dat we weer een Lange Tocht op het programma hebben staan.

Vertrek dan is dus om 08.00 Uur en er word dan dus ook niet om 09.00 Uur Meterik nogmaals aangedaan. Ook zullen er gewoon krukken starten om 09.00 Uur.

Benieuwd wat de Routeplanner nu weer uit de hoge hoed tovert? Komt dat zien!, want er gaan geruchten dat het Deutschland zal zijn.