Aan het vertrek van Groep A 9 renners en daarbij sloten 3 vroege vogels aan, die om 8 uur al aan het vertrek stonden voor hun wekelijkse

extra rondje.

Daar onze normale "routeplakker" al om 11 uur in de Hoŕgmis moest zitten, was het vandaag zaak deze taak door iemand anders te laten

overnemen.

Del Pierro had wel een route op zijn Navi staan van om en nabij de 100km.

Echter na enkele kilometers doemde de eerste grindpad al op. Op zich geen enkel probleem voor het peloton der Krukke, ware het niet dat er na een kort stuk asfalt de volgende "Strada Bianchi" opdoemde.

Er werd besloten een alternatieve route te nemen, die Nai Kee ergens op zijn Navi had staan.

Probleem was wel dat deze in tegengestelde richting gereden diende te worden.

Inmiddels was het peloton al opgeschrikt door een ferme knal, afkomstig van de achterband van Obelisk.

De binnenband was bezweken onder dit robuuste geweld.

Echter na inspectie door enkele ervaren Krukke werd vastgesteld dat de band aan slijtage onderhevig was en z.s.m. dient te worden vervangen.

De rit ging verder in de richting van Asten Heusden, Someren, om via Heeze, Maarheeze, Weert, weer via Heibloem huiswaarts te keren.

Dat het brute geweld van Obelisk geen toevalstreffer was bleek wel, toen er in zijn achterwiel ook nog een spaak aan gruzelementen ging.

Echter hij kon zijn weg vervolgen.

De eindsprint werd door Bob de Bouwer in gang gezet, maar werd vakkundig afgemaakt door de gebroeders Nai Kee en de Rookie.

Laten we hem zo maar even noemen, daar hem nog geen passende naam is toegewezen.

Het eindresultaat was een 120 kilometers en voor de vroege vogels 150km.

 

De B-groep, vertrok net als de A-groep. ook over de Crommentuynstraat, echter 5 minuten later.

Maar ze waren veel eerder aan de Lorbaan, als de A-groep. Halverwege de Crommentuyn, daar haalde de B`s, de A`s al in.

Wat bleek, de A`s, stonden de band van Obelisk te maken, en sto´cijns reden de B`s gewoon verder, of dit de normaalste zaak van de wereld is.!

Zij reden ook Brabant in, met het verste punt Asten-Someren.

Tot hun verbazing, kwamen ze Collega`s tegen van onze Antonio de Beul. In een keurig net Wielerpakje van Antonio`s werkgever! Daar kan Antonio in de toekomst zeker iets voor de Krukken mee regelen!

De koffie werd genuttigd bij het Peelmuseum in de Ospel, bij de Groote Peel.

Maar na dik 75 km., vroegen ze zich af, waar de wind nou eigenlijk vandaan kwam, de heenweg ging wind tegen, net als de terugweg!

Dit zal voor beide groepen op deze prachtige zondag wederom, een raadsel blijven.

 

Komende weekend, word er op de Pinksterzondag gereden! Vertrek om 09.00 Uur, uitzondering daargelaten, die graag om 08.00 U willen vertrekken, en zich om 09.00 Uur weer bij de rest aansluiten.