Zondag 18 Mei 2014,

 

De Weersgoden waren ons erg goed gezind, op deze zondag.

De voorspelling, Zonnig ( Tja, zondag!) 20 Graden en weinig wind, dit klopte ook helemaal.

 

Dus er stonden  voor de B-Groep 8 renners klaar en de A- Groep ditmaal in de meerderheid, met 10 renners.

Van insiders hoorde we dat Mo-Riis naar het zuiden was vertrokken om aldaar de Grenslandklassieker van 150 km. te rijden, met zijn collega`s.

Hanscellarra, kwam om klokslag 09.00 Uur langs fietsen, om, jawel, samen met, zoals hij dit noemde “ik goi mit de vrouw fietse!”....

Wat is ie toch netjes opgevoed, en houd ie zich netjes aan de regels!!!Emoticon met brede lach

 

Dan terug, naar de fietsers op de echte wielrenfietsen: om te beginnen met de B-Groep, die togen richting Roermond, om ter hoogte van Horn, richting Roggel te rijden.

En jawel de eerste lekke band onder de B Groep dit jaar was een feit, good old Leonardo was het slachtoffer.

En toen moest de band nog opgepompt worden, nadat deze verwisseld was. En dan is een bommetje met een pistool natuurlijk wel zo gemakkelijk.

Even zoeken wie die spulletjes bij had, uiteindelijk bood Ray Maayers de uitkomst. Dus heren in het vervolg, de Co2 bommetjes liggen bij Ger klaar, en een pistooltje is in bijna iedere fietsenzaak te vinden.

De koffie met Nootjes werd genuttigd bij ons “overbekende” kroegje aan de rand van het bos, bij Roggel.

Dit koffiehuis, was dit jaar al eerder aangedaan, werd door sommige mensen een tijdje terug gedacht, maar zij hadden het mis. Bleek toen het stoepje te zijn in Meijel.

Verder met de tocht, iedereen was volop in zijn sas met dit prachtige weer en na bijna 80 km. moest ook de B-groep weten wie er vandaag de sterkste was.

De sprint werd een zeer spannende, Daar komt ie weer, Good Old Leonardo moets zijn frustratie kwijt vanwege zijn lekke band, en leek te gaan winnen, echter de Cumming Man, Red Pepper, kon de kloof nog net dichten

en sloeg ditmaal genadeloos hard toe, binnen die hap. Zo stond het oudste lid van de Barkruk en bijna de jongste dus tegenover elkaar vandaag.

 

De A- Groep toog ditmaal richting Noord-Oost Brabant,  ook nu werd weer even geprobeerd om onze routebepaler van zijn stuk te krijgen. Jac, de Veearts ( hier moet echt een andere naam voor verzonnen worden) wou graag langs het smalle

fietspad bij Vierlingsbeek richting het noorden te rijden, maar hij kreeg resoluut NEE op zijn rekwest.

Via Haps richting Escharen, hele lange prachtige landwegen, zo lang zelfs dat de concentratie van, komt ie weer, Jac de Veerarts , helemaal verslapte, en pardoes voorrang wou nemen op een voorrangskruising.

Met een slippend achterwiel kwam Jac tot stilstand voor een auto, gelukkig liep alles goed af, maar hopelijk trekt Jac hier goede lering uit!

Dan ook deze groep, voor het eerst dit seizoen een korte break in Escharen, waar we al rinkelend van kapotte bordjes en schaaltje welkom geheten werden.

De schaal met mini marsjes werd eerlijk verdeeldKnipogende emoticon.

Op de terugweg werden we nog net op een fietspad voorbij gestoken door een stel stinkende Zundapps.

Her en der in de groep werd al op de teller gekeken, zouden we de 100 km. wel halen, en jawel hoor, hier en daar een ommetje en de 100 km. werd weer aangetipt.

De sprint werd er een uit het boekje, Testosteronnie trok van heel ver de hele groep op een lint, Jac kon het afzien van Testosteronnie niet meer aanzien, en nam genadeloos hard over, ook hij viel stiel.

El-Coyote nam het laatste stuk voor zijn rekening, waarna Antonio de Beul de sprint aan trok voor Bob de Bouwer en Nai- Kee, die de winst uiteindelijk op hangen en wurmen de winst binnen te halen.

 

Komende zondag 25 Mei is weer de laatste zondag van de maand, dus dat houd in dat we voor diegene die WILLEN om 08.00 Uur vertrekken voor een tocht zo rond de 135 km.

Waarheen, blijft nog de vraag, in eerste instantie zou onze routebepaler er niet bij, echter dat zou nu toch wel kunnen zijn.

Tot zondag om 08.00 of om 09.00 Uur!