Zondag 25 mei 2014

Het bleek een morgen te zijn, waar de “Goede morgens” niet van de lucht waren.

Sommige hadden nog een flink ochtendhumeur! te pakken.

 

De “Zon”dag maakt z`n naam weer volledig waar.

Volop zon dus en tot een prachtige 20er plus in de temperatuur.

 

De A-Groep had ditmaal de grote tocht, (laatste zondag vd maand) naar Berg en Dal.

Coppi stond ook al aan het vertrek om 08.00 uur, hij zou bij omgeving Boxmeer weer huiswaarts keren, door andere verplichtingen.

Bleven er nog 12 krukken over, die naar Berg en Dal Fietsten.

Net voor Beugen, kwamen we een opgejaagde Haas tegen, achterna gezeten door een auto. Net voor onze groep kon die Haas met piepende nagels door een bocht scheuren, om vervolgens veilig zijn weg verder te zetten.

De afspraak voor deze tocht was trouwens, dat we de tocht “in tegengestelde richting” zouden rijden.

Als Back up voor de Route, hadden we onze Del Pierro, met z`n geavanceerde Navigatiesysteem, mocht onze vaste routebepaler het even niet meer weten.

Spoedig kwamen we al onze eerste heuvels tegen, en verschillende heuvels hebben we van een andere kant beklommen, wat natuurlijk weer voor aangename verrassingen zorgt.

Daarna snel de koffie met appelgebak op Tivoli, die voor enkele krukken wel erg zwaar op de maag kwam te liggen. El-Coyote had z`n buikje er behoorlijk vol van zitten, die daarna ook niet echt lekker meer op stoom kwam.

Tivoli afdalend togen we richting Duitsland, waar enkele prachtige, voor ons, onbekende weggetjes opdoken.

Bij het Reichswald aangekomen, kregen we nog een laatste pittige beklimming voor de kiezen, en zelfs een ATB pad dwars door het Reichswald heen. Die overigens bij droog weer best te rijden valt.

Op een Duits fietspad besloegen de zonnebrilglazen pardoes van enkele krukken. Een volrijpe Duitse had haar Decolleté wel erg ver open “hangen” waar enkele krukken weer extra energie van kregen.

Een eindje verder Blokkeerde een Duitser van 108 jaar, ( zo ongeveer tenminste) onze volledige weg, door dwars over de weg, zijn auto te “parkeren”.

De laatste loodjes werden voor sommige krukken, nog extra zwaar, door de stevige kopwind en doordat ze de laatste weken iets minder fietskilometers gemaakt hadden.

En natuurlijk moest er gesprint worden, ditmaal was het Hanscelara die geen enkele tegenstand duldde.

 

De B-groep, vertrok met 7 krukken om 09.00 Uur richting het overbekende fietspad langs de Maas bij Vierlingsbeek, om aldaar noordwaarts te koersen.

De koffie werd ook deze keer zeker niet overgeslagen, om vervolgens zonder noemenswaardige gebeurtenissen in een relaxt tempo naar de derde helft te gaan koersen.

Tijdens de derde helft kwamen onze verloren zonen Kami Kaze en Janucula Petrovska ook nog terug van hun tocht.

Zij hadden de koffie genuttigd bij Wies in Tegelen.

 

Komende zondag weer voor beide groepen de normale vertrektijd van 09.00 Uur, tenzij er enkele fanatiekelingen om 08.00 Uur willen vertrekken, wat intussen ook de normaalste zaak is geworden .