Flink wat leden  van de Barkruk zijn deze week met de Meivakantie, ook daadwerkelijk op vakantie.

Dit hield dus in, dat er op de dag van de dodenherdenking, in totaal 18 Barkrukkers kwamen fietsen.

10 Krukken vertrokken met de B-groep mee, zij reden in zuidelijke richting langs De Maas richting Buggenum, om aldaar weer richting het noorden te fietsen.

Zij genoten onderweg, in het pittoreske dorpje Roggel, van een flink stuk vlaai met koffie, in voor ons inmiddels wel bekende goedkope kroegje aan het Leudalbos.

En ook onze B-groep, jaagt op het laatst de snelheid de hoogte in, om zo het “kaf van het koren” te scheiden, en er achter te komen wie nu de beste sprinter is in hun groep.

Good Old, Leonardo, trok de sprint aan. Sluwe Sjaan zou deze sprint gewonnen hebben, maar Paultje Pekaris was ditmaal net een banddikte eerder in Meterik, nadat hij zich flink gespaard had! anders had hij dit nooit gered.

Paultje Pekaris, durfde niet met een snotterende neus met de A-groep mee te gaan, dus vertrok hij voor de 1e keer dit seizoen, met de B- Mannen.

 

De A-Groep was dus nog maar met 8 krukken, wat dus resulteerde in een flink aantal beurten op kop.

Nai Kai, nam deze dag de Honneurs waar. Hij had een mooi ritje van internet geplukt, dat de krukken naar het prachtige Hochwald in Duitsland bracht. Ook wel bekend van de Tôtenhogel.

Deze erg schitterende tocht, met vele mooie boerenlandweggetje en enkele heuveltjes, bracht de krukken tot het verste punt Sonsbeck.

Net na het verlaten van de omgeving Sonsbeck, had Anthony de Beul, een lekke achterband. Smekend voor hulp werd Anthony dan toch een keer geholpen door enkele handige jongens.

Na een supersnelle pitstop bleef de groep genieten van de schitterende weggetje en vergezichten, wat resulteerde in enkele gevaarlijke situaties.

Enkele Krukken namen de bochten wel erg letterlijk binnendoor, wat voor “2 Tonnen” (Zandhaas en Bob de Bouwer), enkele benarde situaties opleverde. ze lagen bijna op een motorkap van een auto.

Wel graag bij de les blijven heren, hou het veilig!

Dat deze tocht, toch de nodige energie kost, bleek op het laatst wel. het gros van de groep, had de beentjes aardig “vol”zitten en de buikjes leeg.

Moe maar voldaan, kwamen de 2 groepen bijna gelijker tijd aan in Meterik, waar natuurlijk nog volop nagebabbeld werd.

Oh ja, de Krukken hebben inmiddels een spiksplinternieuwe Fietspomp ter beschikking staan in ons clublokaal, een echte Simson pomp!

Hopelijk hebben we ze niet vaak nodig.