Etiquette

Yesss, we hadden weer een gastrenner in onze gelederen! Hij voelde zich al meteen thuis gezien het feit dat hij al vrij snel begon met familiair taalgebruik. Bij het doorwisselen was hij even de weg kwijt…oja, zegt hij, we ( ik herhaal WE) zijn met een oneven aantal hč! Na afloop was het ’t gesprek van de dag. We??? WE?? zei Obelisk!? Verdorie, het heeft 3 jaar geduurd eer ik jullie durfde te tutoyeren, voor mij was het altijd GIJ en U! Hilariteit alom. Van de andere kant waren WE wel vereerd met het feit dat “Dave op het scherp van de snede”, die naam heeft hij met zijn acties al meteen verdiend, zich zo snel thuis voelt in de Barkruk gelederen. Beginnend in de B-groep waarin het allemaal nog wat gemoedelijker gaat bleek echter wel dat hij nog bijgeschaafd dient te worden eer hij de grote stap naar het elitekorps kan en mag maken. Om in ijshockeytermen te spreken… bodychecks uitdelen kan echt niet!! Met zijn eerste bodycheck trof hij nog net geen doel, de Butcher zet je ook niet zomaar aan de kant!! Maar met zijn 2de poging had hij meer succes, de fręle Night Rider was kansloos tegen zoveel geweld en kwakte tegen het asfalt. Oei, dat was even schrikken, precies op de schouder waar hij vorig seizoen langdurig aan geblesseerd was. Geen nood, het liep met een sisser af. Dave op het scherp van de snede kweekte in het vervolg van de rit veel goedwil door de beurten van de Night Rider voor zijn rekening te nemen. Op de pauzeplaats schoof hij zelfs heel galant de stoel aan voor de Night Rider! Volgende week mag hij gewoon weer mee!

De snelle mannen hadden weer een geval van lekrijden. Volgens mij zijn er renners bij die gewoon stiekem een punaise in de band drukken om even uit te kunnen blazen…

Heerenvenweg, Wellerlooi. Foto met dank aan onze verslaggever ter plekke: Mo Riss

… en dan gaan ze ook nog wat zitten eten of ze gaan zogenaamd van de natuur genietend wat rond zitten te kijken! Of zoals Testosteronnie op de voorgrond, het helemaal bont makend, een beetje spottend neerkijken op degenen die wel een helpend handje uit steken. Bij terugkomst namen ze ook nog de beste plaatsen in…want ze waren zelfs eerder terug dan de moe gestreden mannen van het 2de garnituur!

De woensdagavondritjes zijn ook weer begonnen, volgende week meer.