Münster, de terugweg.

Bedrukte gezichten bij het vertrek! Wat we al vreesde kwam uit. De regen viel met bakken uit de hemel. Het weerhield ons er niet van om rond de klok van 9.00 uur te vertrekken. Even leek het erop dat het droog zou worden, niks was minder waar. We waren goed en wel weg toen een enorme regenbui er voor zorgde dat we kletsnat werden. Tot op het bod verkleumd klopten we aan op de eerste pauzeplaats. Zouden ze ons wel binnen laten? Ondanks dat het een “chique tent” bleek werden we tot onze verbazing hartelijk ontvangen. Jungs, kommt schnell rein, Ihr zeit ja ganz nass! Gelukkig was het meubilair van kunststof, dat zal ook wel de reden geweest zijn dat we toch hartelijk ontvangen werden. De bediening, aantrekkelijk geklede dames maakte ons helemaal blij, het lijken wel stoeipoezen werd er al gefluisterd. Enigszins opgewarmd werd de reis vervolgd, hoe is het mogelijk, het werd droog! Op gegeven moment moesten we in de remmen toen een hert net voor ons langs de weg overstak! Gelukkig geen jager in het peloton, het majestueuze dier kon ongestoord zijn weg vervolgen. Ook voor ons was het vervolg van de tocht zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Wat 'smorgens niemand verwachtte gebeurde toch! Door zon en wind kwamen we toch droog thuis. Bovendien bleek dat we teveel voor lagen op het beoogde schema omdat door het slechte weer één pauzeplaats was geschrapt en er wonder boven wonder geen lekke banden waren te betreuren. Waren we in het verleden verwend met talrijke supporters die ons een warm onthaal boden, nu was er omdat we (te) vroeg waren slechts een handje vol familieleden. Na enige tijd liep de kroeg toch vol en werd er nog een hele poos gezellig nagebabbeld.

De Butcher was weer snel op krachten! Aangezien de biljartcompetitie weer gestart was profiteerde hij van de situatie om alvast wat te trainen.

We waren het er weer allen over eens, weer een geslaagd weekend. Al diegegen die hiertoe hebben bijgedragen vanaf deze plek nog een hartelijk woord van dank! Dank je wel!!

Afgelopen zondag was het weer een “normale” wielerzondag. Wat heet normaal, liefst 5 groepjes waren op pad geweest. Alle groepen hadden bovendien veel meegemaakt. Het bontste hadden de wegwielrenners het beleefd. Blijkbaar gingen de mannen niet snel genoeg opzij voor een achterop komende personenauto. Meneer de chauffeur achtte het toen nodig om vlak langs de groep te scheren, een zee van ruimte links liet hij onbenut. De verhitte reactie van Desas Streus ( één vingertje omhoog…) was olie op het vuur voor de chauffeur. Nu werd het helemaal fietsertje pesten. Tot 2x toe ging hij voor het groepje rijden gevolgd door abrupt remmen. De 2de maal kon Obelix Niet tijdig remmen en stootte op de auto. Toe de Krukken om uitleg wilden vragen klikte het 4x en waren alle deuren op slot. Nog wat woorden over en weer, en uiteindelijk zocht iedereen, gelukkig schadevrij, weer zijn eigen weg.

In een van de groepjes mountainbikers had Antonio de Beul een pechdag. Ondanks zijn formidabele stuurmanskunst kwam hij toch ten val. Een “wings” voorwiel, een scheef stuur en nog wat lakschade ten gevolge. Even Apeldoorn bellen!

Programma:

Zondag gaan de Mountainbikers naar Horst. Degenen die mee willen fietsen, dienen stipt om 9.00 uur ingeschreven te hebben.