Route onbekend.

Het komt niet vaak voor, maar afgelopen zondag raakte zelfs El Coyote even het spoor bijster. De heenweg verliep nog volgens plan. Over bekende wegen leidde de route ons naar Escharen, tijd voor een kopje koffie. Meteen na de pauze kwamen we al vrij snel op onbekend terrein terecht. Overigens bepaalt geen ramp, want het parcours leidde ons over kronkel weggetjes met talrijke historische boerderijen. In Langeboom kwam er een eind aan het avontuurlijk fietsen en werd de gewone route weer opgepakt.

Herbie had de route op zijn Garmin opgeslagen.

Iets ongewoon, zeg maar ongemakkelijk, werd het voor de Jolly Joker toen hij uit zijn pedaal schoot. Behalve een tijdelijk hogere stemgeluid was er verder geen schade volgens hem. In het zicht van de haven besloot Nai Kee maar eens om de stoute schoenen aan te trekken. Achteraan in het peloton startend kon hij met een flinke jump een gaatje pakken op de rest van het peloton. De meute deed nog een poging om die aanval te pareren, maar moest door naderend verkeer toch besluiten om het verstandigerwijs weer snel te staken. Na afloop waren we het erover eens, Nai Kee had gemazzeld! Wie neemt het initiatief om een dergelijk debacle in de toekomst te voorkomen? Het kost slechts een kort telefoontje om de gemeente te manen een uurtje voordat wij aan onze sprint beginnen de beoogde toegangsweg af te sluiten!

Programma:

Komende zondag staat er weer een wat langere rit op het programma. In welke contreien we gaan fietsen, lezen we zodra El Coyote zijn plan gemaakt heeft in onze mailbox. Wat wel bekend is, is de vertrektijd, uiteraard zoals dit seizoen gebruikelijk bij langere ritjes om 8.00 uur.