Rondje Bekerman

Afgelopen zondag fietsten we met een grote groep van 22 renners het rondje dat bekend, of is het berucht, staat als het rondje Bekerman. Tijdens deze rit verloor Bekerman verleden jaar, na een korte stop, de groep uit het oog en zag zijn fietsvrienden pas terug na een lange eenzame rit. Dat zijn clubgenoten dat nog niet vergeten waren bleek wel uit het stechelen, hier was het, nee, een stukje verder..

Dit jaar in ieder geval geen renner die het spoor bijster was. Wel, hoogst zeldzaam, twee lekke banden. Kami Kaze, voor het eerst dit jaar ( in het grote peloton) van de partij, reed als eerste lek. Na drie jaar op dezelfde banden mag dat ook wel een keertje vond hij. De zogenaamde “no flat tires” hadden de test ruim doorstaan. Eigenlijk was het ook nog maar een klein beetje lek zei Kami Kaze, normaal is het altijd pfioeew of pfieeet en de lucht is eruit. Nu liep hij tergend langzaam leeg. Hoe dan ook, behulpzame handen van Hanscelara en El Coyote klaarde het klusje in een mum van tijd.

Het leek, hoe is het mogelijk, een windstille tocht te gaan worden. Zonder ook maar een zuchtje wind bereikten we Stiphout. Na de pauze, in die bij de wielerkenners bekende plaats van de ronde van Stiphout, kwam er toch weer een windje opzetten. Een tweede lekke band volgde nog ter hoogte van onze stersponsor van Dijk. Ditmaal was het de Jolly Joker die zand in de overigens goed geoliede machine gooide. Maar ook dit euvel was snel verholpen…en de jacht op Kami Kaze kon geopend worden. Helaas, het was een ongelijke strijd, Kami Kaze greep de geboden kans met twee handen en zat al lang en breed aan zijn glaasje fris eer de rest dorstig op het terras neer plofte.

Nu we het toch hebben over onze sponsor van Dijk, we hebben het verzoek ontvangen om een groepsfoto te maken voor het nieuwe bedrijf van geachte sponsor. Natuurlijk geven we daar graag gehoor aan. Onze voorzitter heeft geregeld dat we komende zaterdag om 17.00 uur ter plekke zullen zijn.

Programma:

Zaterdag vertrekken we om 16.45 uur naar onze sponsor. Zorg dat je er piekfijn opstaat, dus ook de juiste sokjes. Goede opkomst gewenst!

Wat zondag op de rol komt is nog ongewis, maar het zou me verbazen als El Coyote niet weer een alleraardigste rit uit de hoge hoed weet te toveren, komt goed.

Zondag 18 augustus gaan we weer op en neer naar Mechelen, zet het in je agenda.