Zondag 28 juli

Verstoppertje spelen.

Herbie toonde zich deze rit naar het “Rijk van Nijmegen” een ware meester in dit spelletje. Verbazende blikken over en weer, waar is die in hemelsnaam mee bezig?? Op gegeven moment werden de renners helemaal met stomheid geslagen toen hij tijdens de pauze zei NIET de “oude Holleweg” te gaan beklimmen, hij zou zijn eigen plan trekken en elders weer aansluiten. Later bleek dat het hem deze dag te doen was om geëerd te worden als ritwinnaar, daarvoor had hij waar mogelijk zijn krachten gespaard. Helaas voor hem, geen bloemen en kus van de rondemiss want HIJ was er weer bij, andermaal een vergeefse poging. Op de vragen uit de groep waarom hij steeds op de voordeligste plek was gaan zitten antwoordde hij doodleuk, ik ben niet verder weggezakt dan de 5de positie rechts. Kan ook moeilijk verder als je maar met 10 renners bent…

Het werd nog gekker onderweg! Op gegeven moment sloeg Coppi, terwijl hij in 2de positie zat, rechts af. In zijn eentje koerste hij, blijkbaar met een waas voor zijn ogen, steeds maar door. In arren moede besloot de groep, op het grote blad, in de achtervolging te gaan om hem weer tot de orde te roepen.

De 110 km lange rit kende verder weinig problemen, het was gelukkig iets minder warm, dus ook minder zoutige zweetdruppels die bijtend in de ogen stroomde.

De renners die verkozen om 9 uur te starten voor een kortere route beëindigde na 81 km hun rit, ook hier werd gesprint. Het was onze “pater familias” Leonardo die verrassend alle egards verdiende door met een vlammend eindshot Long Tall Harry wist te verschalken.

Programma:

Komende zondag vormen we weer één grote groep. Vertrek gewoon om 9 uur.

Zondag 18 augustus staat Meterik-Mechelen-Meterik op het programma.