Oranjetocht 2013

Dinsdag 30 april organiseert twc Oranje uit Horst al weer voor de 21ste keer hun jaarlijkse Oranjetocht. Uiteraard doen ook de Barkrukken weer mee aan dit inmiddels tot een 3-sterrentocht uitgegroeid evenement. 3-Sterrentocht, dit betekend dat ze aan een aantal criteria voldoen die door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) zijn opgesteld, zodat een goede organisatie gewaarborgd is. Traditiegetrouw doen de Barkrukken mee aan de 120 km tour die meetelt voor het klimmersbrevet. Inschrijven kan vanaf 8.00 uur. Degenen die mee willen doen dienen zich voor 8.00 uur ingeschreven te hebben zodat we stipt 8.00 uur kunnen vertrekken. Inschrijven is een fluitje van een cent met het snelle scan & go systeem. Bovendien krijg je dan ook nog €2,00 korting op de inschrijving voor de 120 km tocht. Dus heren, denk aan de pasjes!!

Afgelopen zondag stond het bekende ritje naar Boekel op het programma. Dit jaar echter was hij door El Coyote in een ander jasje gegoten. Het een en ander had tot gevolg dat de rit ons weer eens op veelal nieuw terrein bracht maar ook dat er wat meer kilometers weg te stoempen waren. Alhoewel, stoempen… er zijn weinig renners meer die zonder souplesse hun rondje rijden, het elastiekje werd niet opgerekt. Uiteindelijk 107 km op de teller, en iedereen nog fit genoeg om met verbazing op het tv scherm te zien dat FC VVV-Venlo een 2-0 voorsprong had genomen in de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente. Uiteindelijk geen overwinning voor de voetballers, maar het groepje kende deze dag wel louter winnaars. Geen pech, geen hongerklop, een harmonieus ritje.

Programma:

Komende zondag eerst nog een “gewoon” ritje. Vermoedelijk een bescheiden ritje om krachten te sparen voor de Oranjetocht. Vertrek om 9.00 uur. Liefhebbers van toch wat kilometers meer starten om 8.00 uur en sluiten om 9.00 uur aan.