Grote opkomst.

Afgelopen week was er nog sprake van een pelotonnetje, deze week kon je toch echt spreken van een peloton. Inclusief de twee gastrenners waren we met 24 renners, daarbij was er ook nog een trio renners later gestart. Het duo Gerrie Bekerman en Janucula Petrovska had zich “opgeofferd” om de net herstelde Kami Kaze aan zijn comeback te helpen werken. Een aangepast rondje qua afstand en natuurlijk ook qua tempo. Hun keus om naar Tegelen te koersen had alles te maken met een beoogde koffiepauze in het ons welbekende verzorgingstehuis van de Zorggroep.

De grote groep had een andere route in gedachten. Zij gingen via Neerkant, Meijel en Ospel richting Nederweert. Op de weg terug, er was kans genoeg om de omgeving goed te bekijken, viel het Herbie op dat er grote, mega grote varkensstallen in het Brabantse land staan. Zijn opmerking daarover ontlokte bij Paultje Pekaris slechts een “mwahh” Op de weg terug was er in Griendtsveen de allengs bekende afsplitsing. Een iets kleinere groep verkoos om nog een ommetje via Ysselsteyn en Heide te maken, de andere groep nam de kortste weg terug naar huis. Na binnenkomst werd er gespannen gewacht op de meiden die ook onderweg zouden zijn…

Hoe groot was de teleurstelling toen de deur open ging en het al eerder genoemde trio binnentrad. Onze voorzitter verbrak zijn stilzwijgen en hij verklapte dat hij al op de hoogte was van het feit dat er geen dames onderweg waren. Er zijn blijkbaar wat misverstanden gerezen over het al dan niet meefietsen in de grote groep. De tijd zal het leren of de dames toch over een poosje aansluiten bij de groep.

Tijdens de 3de helft waren de ogen al snel gericht op de voorbij denderende vrachtauto’s die in een lang aaneengesloten lint de Truckrun vormden. Minder luidruchtig dan andere jaren kwam het ene na het andere pareltje voorbij.

Programma: Afgelopen woensdag is er weer voor het eerst ’s avonds gefietst, wellicht ook door de Night Rider. Een week eerder stond hij zielig alleen aan de start, helaas was de afspraak niet om meteen na het verzetten van de klok te starten maar een week later. De zondagritten worden al weer wat langer, ondanks de grote groep zullen de koffiepauzes toch gehandhaafd blijven. Het lijkt wel verstandig om als het zover is van tevoren goed te bespreken waar.