Start seizoen voor de dames.

Komende zondag is het dan eindelijk zover. Om 10 uur klinkt het startschot voor de dames. Uiteraard zijn we reuze benieuwd hoeveel dames er om op het moment suprême aan het vertrek staan. Omdat wij om 9.00 uur vertrekken komen we het pas na de rit te weten. Tijdens de rit moeten we de gedachten daaraan toch naar de achtergrond verdringen. Als de groep compleet is hebben we de aandacht hard nodig bij het fietsen om ongelukken te voorkomen. Als de groep compleet is… Helaas lukt het tot nog toe niet zo goed om iedereen op de weg te krijgen. Ook afgelopen zondag weer een drietal renners op de mountainbike, en enkele renners die hun eigen rondje reden op de weg. Daarbij zijn er ook nog steeds renners afwezig door het uitoefenen van andere sporten, maar zij komen er de komende weken weer bij. De verwachting is dan ook dat we in de nabije toekomst weer met een groepje van meer dan 20 renners zullen zijn.

Afgelopen zondag waren er slechts 14 renners, maar met twee gastrenners in hun midden was het toch al een leuke groep. De gastrenners zijn in training om komende zomer de Mount Ventoux te beklimmen. Met het beklimmen van de Reus van de Provence hopen zij een bijdrage te kunnen leveren aan een inzameling ten behoeve van de vreselijke spierziekte MS. Voor dit nobele streven maken wij natuurlijk een uitzondering en wordt hen de kans geboden, zolang ze het nodig achten, hun rondje mee te fietsen in ons midden. Het ritje.. uiteindelijk ruim 70 km, met al een vrij pittig tempo. 20 Kilometer voor het eind werd dan ook in volledige harmonie besloten om de groep te spitsen in een groep die rustig de finish wou halen en een groep die nog wat extra’s wou geven. Het mooie was dat beide groepen toch min of meer gelijktijdig terug waren.

Programma:

Komende zondag vertrekken we dus voor het eerst om 9.00 uur. Bovendien beginnen vanaf deze week ook de woensdagavondritjes. Vertrek op woensdag is 19.00 uur. Zoals gezegd starten komende zondag ook de dames. Zij vertrekken om 10.00 uur en verwachten tegelijkertijd met ons aan de 3de helft te beginnen…