Het blijft kwakkelen met het weer.

Kwakkelen? Afgelopen zondag was het nog een stukje erger. De voorspellingen voor deze dag waren afschrikwekkend. Gevoelstemperatuur van -10 tot -16, daar stond bijna niemand op te wachten. Dat bleek ook wel, slechts een drietal renners die de uitdaging aandurfden om in de vrieskou te gaan fietsen. Hanscellara, El Coyote en Herbie vertrokken zelfs al om 8.30 uur, eerst in oostelijke richting tot het “niet leuk” meer was, daarna met vliegende vaart weer terug naar Meterik om de rest op te halen. Helaas dus voor hen geen liefhebbers die op het normale tijdstip stonden te popelen om aan te sluiten. De drie diehards lieten zich niet ontmoedigen en besloten er toch nog een slinger aan te maken, uiteindelijk toch 80 km op hun teller, knap!!  Later bleek dat Desas Streus toch ook wat kilometers gemaakt had, en Coppi bovendien zijn mountainbike van stal gehaald had en in de Schadijkerbossen een rondje gemaakt had.

Dameswielrennen.

Het dameswielrennen is booming! Ongetwijfeld zal dit mede komen door de successen de laatste jaren van Marianne Vos. In de beginjaren had twc de Barkruk ook een drietal dames in het peloton. Van krachtsverschil was toen amper sprake, het was gezellig samen met de mannen toeren. Maar al snel kregen de mannen meer prestatiedrang en uiteindelijk haakte de dames af. Ze gingen hun eigen rondjes fietsen. Misschien dat we nu een omgekeerde situatie gaan beleven. Aan de voorzitter is de vraag gesteld of er bij de Barkruk ook plek is voor dames. Op de jaarvergadering was al besloten dat dit zeker mogelijk is. Het hek is van de dam, de eerste dames hebben te kennen gegeven van de sfeer bij twc de Barkruk te willen proeven. In goed overleg is er besloten dat vanaf de eerste zondag in april daadwerkelijk een start gemaakt wordt met het dameswielrennen. Vooralsnog vertrekken zij om 10.00 uur en gaan ongeveer 50-60 km fietsen. Een koffie- of theepauze zal niet ontbreken. Wie weet slagen de dames er in om binnen korte tijd hun prestatieniveau op zodanig peil te krijgen dat ze gewoon bij de mannen kunnen aansluiten. Omgekeerd zou het natuurlijk ook kunnen zijn dat er uiteindelijk mannen zijn die zich prettiger voelen bij een paar tandjes minder... De tijd zal het leren.

Programma:

Komende zondag vertrekken we voor de laatste keer om 9.30 uur. Tot nog toe was het voor de meeste ook bepaald geen lolletje om veel eerder te vertrekken. Hopelijk maakt de lente ook echt zijn entree als we voortaan om 9.00 uur gaan vertrekken.