Het begin is gemaakt!

Het eerste ritje zit er weer op. Volgens afspraak ruim 60 km, niet overdreven hard, iedereen kon tevreden op de seizoen ouverture terugkijken. Maar het had net zo goed iets minder vrolijk kunnen verlopen, de eerste kilometers was het al bijna raak. Onze versbakken voorzitter dacht bij zichzelf, ik begin op kop zodat ook meteen alles naar wens verloopt. Bij het naderen van de Spoorweg keek hij goed of er van rechts verkeer naderde, je wilt zo’n eerste dag de meute toch veilig over die drukkere wegen loodsen, nietwaar? In zijn drang om er toch enigszins de vaart in te houden “vergat” hij rekening te houden met verkeer van links, verkeer dat per ongeluk de van rechts komende groep geen voorrang verleent… Gelukkig liep het met wat remwerk en bijsturen goed af.

Een flink eind verder ander oponthoud. Normaal is het zo dat als ze een ander groepje dreigen in te halen er een tandje bijgezet wordt en het devies is d’r op en d’r over. Het drietal dat nu in het blikveld verscheen bleken drie meiden te zijn. Er waren renners bij die dachten, tandje eraf! Dit gaf andere de gelegenheid om een snel praatje met de meiden te maken. De wielrensters bleken nu al in training te zijn voor Alpe d’HuZes. Alpe d'HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen. Deze meiden zijn blijkbaar stevig van plan om daar een succes van te gaan maken. Misschien hebben ze nog wat Barkrukken warm kunnen krijgen voor dit initiatief. Minuutje later dan gepland waren we ze dan toch voorbij en konden we ons al langzaam gaan opmaken voor de laatste 15 km.

Even ter hoogte van Merselo dreigde we nog een nat tenue te halen. Maar gelukkig bleef het bij slechts weinig regen zodat we zelfs weer opgedroogd de finish haalden. Uiteraard kwamen we wel druppelsgewijs over de eindstreep, de laatste kilometers ging het tempo drastisch omhoog. De dapperen die de strijd in de eindsprint aandurfden met El Coyote werden met de neus op de feite gedrukt. Er zal aan tactiek bijgeschaafd moeten worden om het hem moeilijk te maken.

Na binnenkomst ontspon er al snel een discussie met hoeveel renners we gestart waren. De meningen liepen uiteen, waren het er 21 of 23. Na goed tellen bleek dat we met het mooie aantal van 23 waren vertrokken, onderweg moesten we al snel afscheid nemen van Testosteronnie die ging voetballen, en nog wat later van Sluwe Sjaan die doodziek verkoos om de kortste weg naar huis te nemen. We kwamen dus wel terug met 21 man, hadden die ook een beetje gelijk.

Met Sluwe Sjaan ziek thuis, Kami Kaze nog herstellende van longontsteking, Antonio de Beul na een bedrijfsongeval voorlopig nog uitgeschakeld, zoals bekend ook Bop de Bouwer al langer en nog lang thuis is de bezetting van de ziekenboeg nog niet helemaal benoemd. Daags voor ons eerste ritje sloeg het noodlot voor oudgediende en weer nieuw lid Nai Kee toe. Tijdens een fitness sessie scheurde hij een achillespees af. Ook voor hem een lange revalidatie. Veel sterkte en beterschap mannen.

Programma:

De eerste weken nog starten we nog om 9.30 uur. Noteer alvast voor 30 april de oranjetocht.