Nieuw voorzitter, nieuw seizoen.

Tijdens de jaarvergadering afgelopen zaterdag is Jan Kusters benoemd tot nieuwe voorzitter van twc de Barkruk. Jan volgt Joost Janssen op die de taak als voorzitter 9 jaar lang uitstekend heeft vervuld. Wegens privťomstandigheden doet Joost een stapje terug. Joost vond dat hij als voorzitter altijd 100% beschikbaar moest zijn voor de club. Aangezien Joost mee vrije tijd aan gezin en familie wil besteden kan hij zijn standpunt niet langer vol overtuiging uitdragen. Wij wensen Joost en zijn familie nog vele fijne dagen samen toe. Uiteraard zal Joost wel lid blijven en ook zijn rondjes maken.

Een nieuwe voorzitter, ook meteen nieuwe ideeŽn. Opvallendste verandering zal zijn dat we komend seizoen, bij wijze van proef, na de pauze of snel daarna de groep in tweeŽn splitsen.  De enen groep zal bestaan uit renners die rustig de rit willen uitfietsen, de andere groep zal er nog wat meer kilometers aanplakken en een wat straffer tempo hanteren. In aankomsttijd zal dan ook niet echt veel verschil ontstaan. Uiteraard blijft de 3de helft door iedereen naar eigen goeddunken ingevuld worden.

De eerste weken zal dit nog niet aan de orde zijn omdat we in de opbouwfase de ritjes nog wat korter houden en er geen sprake is van pauzes.  Komende zondag gaat het dus weer beginnen. Zoals we gewoon zijn vertrekken we de eerste 4 weken om 9.30 uur.  Zeker voor komende zondag lijkt dat gezien de weersverwachting ook een verstandige keuze.  Vermoedelijk zal het vertrek met temperaturen rond het vriespunt vallen.

Mannen, vanaf deze plaats weer een fantastisch wielerseizoen toegewenst. Hopelijk blijven we verschoond van valpartijen en andere narigheid!