Weekend Zwolle deel 2

Om ook goed uitgerust aan de zaterdag te kunnen beginnen hadden we afgesproken om pas om 9.30 uur te ontbijten. Dit tijdstip leverde voor niemand een probleem op. Om 11.00 uur zouden we naar Zwolle wandelen, dus bleef er na het ontbijt nog even tijd over.  Dit gat werd met een gezellig gesprekje opgevuld. Wat voor activiteit ons te wachten stond was gesprekstof nr. 1.  Janucula Petrovska en Kami Kaze zorgde voor de nodige onrust door hun bange vermoedens uit te spreken dat de groep wellicht “not amused” zou zijn nadat bekend gemaakt zou worden wat voor activiteit hen stond te wachten. Eerst maar weer eens 3 kwartier lopen. In het centrum aan gekomen zagen we diverse miniconcerten verzorgd door de plaatselijke koren. Ook door het organiserende comité geregeld, zeiden ze… Na die kleine stops bereikten we ons hoofddoel, het gebouw waar organisator “Pink Pepper” is gehuisvest. Een hartelijk welkom met een kop koffie, maar nog geen uitsluitsel wat we zouden gaan doen, ook Maaike hield de spanning er nog even in. Uiteindelijk kwam het hoge woord er dan toch uit, we gingen wandelen!! Aan de hand van foto’s moesten we een bepaald traject zien te vinden, de straatnamen waren de oplossing van de puzzel. Je zag sommige renners een keertje extra slikken, zenuwachtig kuchen of verdwaast om zich heen kijken. Maar niemand was spelbreker en in 3 groepen werd de speurtocht gelopen. Het voordeel was dat ook de speurtocht langs terrasjes kwam… Uiteindelijk werd de groep onder leiding van Antonio de Beul de grote winnaar met 15 van de 18 opdrachten goed! Het wachten op de prijsuitreiking gebeurde, hoe kan het anders, op het terras voor de deur van Pink Pepper. Tijdens dat wachten kwamen als clowns verkleedde jongelui langs die reclame maakten voor het cabaretoptreden dezelfde dag nog door de “de jonge honden.”

 20120908_175647.jpg

Flexibel als het organiserend duo was werd meteen nog het bijwonen van zo’n optreden ingepland. Rond de klok van 5 stonden we dan ook voor de tent te wachten op het optreden. Twee renners zagen het niet zitten en trokken hun eigen plan, die cultuurbarbaren!! De rest genoot zichtbaar van het optreden, door de spanning parelde menig zweetdruppeltje over hun gezicht. Of had het misschien toch te maken met de kleine 40 graden die het was in die tent?!  Feit is dat we na dat optreden toch wel aan een drankje toe waren. Voor het gemak liepen we alvast naar de plek waar gereserveerd was voor het diner.  Groot was de verbazing toen bleek dat we op een boot zouden gaan dineren. Aangezien het benedendeks behoorlijk warm was besloten we het zaakje te verbouwen en op het dek te dineren. Genietend van een drankje en het fantastisch uitzicht over Zwolle was het wachten op het eten.

20120908_182940.jpg 

Als voorgerecht werd het tapas, hoofdgerecht ieder naar eigen keuze. De avond werd afgesloten in het Swolsch café. Een koppelpoging om Joeks Eric aan een vriendin te helpen mislukte jammerlijk gezien zijn reactie. 

zwolle 3.jpg

Een mooie dag liep ten einde, ondanks al het wandelen was iedereen er over eens, het was zeer de moeite waard geweest! Rond de klok van twaalf besloten we naar het hotel terug te keren, nu echter met een taxi. We zagen de bui al hangen, hele dag lopen en morgen 180 km fietsen. Was het maar bij die 180 km gebleven, hoeveel het er uiteindelijk werden is volgende week te lezen in het 3de en laatste verslag.