Obelix viert verrassend zijn eerste overwinning!

Uiteindelijk werd dus toch het eerste plan gevolgd. Geen Roermonds achterland, maar toch het ritje naar Hinsbeck. Tot Hinsbeck werd de geijkte route gevolgd met de alom bekende klimmetjes in Venlo. Net voor het passeren van de grenspost richting Duitsland werd ons door andere renners toegeroepen dat we nog één klim, spottend de “Redoute” genoemd, hadden laten liggen. Daar gaan we de volgende keer naar op zoek. In Hinsbeck werd onder leiding van El Coyote van de normale route afgeweken. Dit resulteerde uiteindelijk in een paar extra kilometers en ook wat meer klimwerk.

Ondertussen had Janucula Petrovska, pas voor de eerste keer dit seizoen in staat om de fiets op te kruipen, samen met Gerrie Bekerman en Kami Kaze al de pauzeplaats bereikt. Natuurlijk wel wat minder kilmeters in de benen, maar toch wel dringend aan een rustpauze toe. Dat had ongetwijfeld meer te maken met een feestje een dag eerder dan met het fietsen. Het wachten was op de groep renners die volgens afspraak ook bij Louise zou komen pauzeren. En het werd wachten, wachten en nog eens wachten. Een telefoontje maakte aan alle onzekerheid een einde, de groep was onderweg maar door die extra kilometers duurde het dus wat langer.

Het plan om ook de terugweg met zijn drieën te aanvaarden werd door de groep in de kiem gesmoord. Gezamenlijk werd de weg terug aanvaardt, zij het met een enigszins aangepaste snelheid. In de laatste kilometers weer het zenuwachtig om je heen kijken, wie gaat als eerste de sprint aan, wetende dat je je zodoende meestal bij voorbaat in een kansloze positie manoeuvreert. Obelix wou deze keer het spel wel openen. De sprinters elite keek om zich heen, wie gaat het gat dichtrijden? Obelix demarrage was ongekend machtsvertoon, daardoor was die secondelange aarzeling fataal. In je eentje een heel peloton je wil opleggen, knappe prestatie die met gouden letters in het grote boek der overwinningen wordt bijgeschreven!

Programma:

Morgen, vrijdag 7 september, is het weer zo ver. Ons jaarlijks weekendje weg start traditioneel bij Gerrie Bekerman. Vanaf 7 uur is het verzamelen en klokslag 7.30 uur vertrekken we voor een 180 km lange tocht naar Zwolle. Zorg dus dat je op tijd bent, de koffie staat klaar voor degene die rustig aan de dag wil beginnen. Mannen veel plezier en behouden thuiskomst!