Minder renners.

Afgelopen zondag waren we met slechts 13 renners. Goed verklaarbaar, veel van de renners die aan de Oranjetocht zouden gaan deelnemen verkozen het normale ritje over te slaan. Een rustige rit van 86 kilometer zonder veel noemenswaardige feiten. Voor het eerst vertrokken de meeste renners in zomertenue. Een enkeling met lange broek, zo ook een gedeelte met jasje. Toch een hele verbetering vergeleken met de achterliggende periode. Bruin worden was er nog niet bij, de zon liet zich pas na de rit zien, maar het koukleumen was gedaan. In verband met de Powerman happening in Horst en omstreken verkozen we om richting Brabant te koersen. Via Merselo, Milheeze naar Aarle Rixtel. Daar aangekomen was het tijd voor overleg, hoe verder. Rechtsom en uiteindelijk langs de vervelende Middenpeelweg of linksom via Helmond, Brouwhuis. Keuze viel op het laatste. Het doorkruisen van stedelijk gebied is ook niet alles, maar daarna restte louter mooie rustige wegen. In Vlierden werd nog tijd gevonden voor een snelle stop. Geen lekke banden, geen materiaal pech. Deze dag ook geen op hol geslagen peloton, tot de laatste kilometer bleef het rustig. Gemiddelde snelheid lag misschien een kilometertje lager dan de laatste tijd gebruikelijk, maar allemaal tevreden gezichten is ook leuk.

Helaas geen verslag van de Oranjetocht, daarvoor was het te kort dag. Vermoedelijk zijn er toch ongeveer 15 Barkrukken gaal deelnemen, een record. Vermoedelijk ook prachtig weer gehad en omdat de organisatie van Twc Oranje bekend staat om hun perfecte routeplanning, zal het een leuke tocht geweest zijn.

Programma:

Voor komende zondag zijn er nog geen plannen gesmeed, maar er zal ongetwijfeld weer een leuk route bedacht worden door de Butcher.