Koln, deel 2

Topdrukte in Koln!

Op weg naar de Altstad doorkruisten we het ondergronds station. We hadden in een eerder stadium besloten om hier ieder op eigen gelegenheid iets te eten. Een half uurtje later op stap naar de grote surprise show van de organisatie. Een kleine wandeling later mocht de Jolly Joker op verzoek van de organisatie een mededeling doen. Verbijstert, bijna sprakeloos zelfs, wat hem zelden overkomt, begon hij de mededeling voor te lezen. Ter ere van zijn verjaardag 2 dagen eerder was er een feestje georganiseerd. Hij mocht zoveel vrienden uitnodigen als hij wou, laat dat er toevallig 16 geweest zijn! Het feest vond plaats in het “Wiener Steffie” lokaal. Behalve het gratis tonnetje bier dat de organisatie had geregeld, werd er nog een extra vaatje aangeslagen.

 D:\mijn documenten\BARKRUK\originele bestanden\2011\weekend koln\foto's\DSC00291.jpg

Een paar uurtjes later waren die beide soldaat gemaakt en gingen we verder de Altstad verkennen. Met nog 2 korte bezoekjes aan een horecagelegenheid werd de avond uiteindelijk redelijk op tijd afgesloten. De oogleden begonnen toch wel tekenen van zwakte te vertonen. Wel een druk programma, maar geen strak schema op zaterdag. Met 8 man of zelfs 9 op een kamertje is er echter geen uitslapen bij, dus redelijk vroeg waren we weer paraat om aan de daginvulling te beginnen. Als eerste natuurlijk een bezoek aan de Dom. De organisatie kocht voor de liefhebbers kaartjes om de toren te beklimmen.

D:\mijn documenten\BARKRUK\originele bestanden\2011\weekend koln\foto's\DSC00273.jpg  D:\mijn documenten\BARKRUK\originele bestanden\2011\weekend koln\foto's\DSC00271.jpg

Een paar renners verkozen om de toren van de buitenkant te bezichtigen. Degene die toch naar boven gingen kregen 533 treden voor hun kiezen, een behoorlijke aanslag voor de nog vermoeide kuiten. Maar het was het meer dan waard, prachtig uitzicht viel hen ten deel. Na weer allen verzameld te zijn verder naar het 2de item deze dag. Natuurlijk moest er onderweg wel eerst uitgerust worden, een hapje eten zat er toen nog niet in. Gelukkig gingen we naar het chocolademuseum, de gratis uitgedeelde stukjes chocola vonden gretig aftrek.

D:\mijn documenten\BARKRUK\originele bestanden\2011\weekend koln\foto's\DSC00283.jpg D:\mijn documenten\BARKRUK\originele bestanden\2011\weekend koln\foto's\DSC00281.jpg

Na dit verdomd interessant bezoekje werd het toch de hoogste tijd voor een snelle hap. Een fikse wandeling later vonden we een leuk terrasje waar we met 17 plaats konden nemen. Een unicum, want het zag grijs van de mensen op deze zonovergoten dag. Alle terrasjes tot de laatste plaats bezet. Grote problemen toen bleek dat een online reservering voor het avondeten de mist ingegaan was. Helaas moesten we nu toch weer in kleine groepjes gaan eten. Het duurde even eer we weer compleet waren, maar daarna was het weer ouderwets gezellig. Niet iedereen wou laat naar bed, geen probleem, in groepjes gingen we naar het Stayokay terug, de laatste groep rond 1.30 uur. En dat terwijl er de hele avond geklaagd werd over het roemruchte Duitse bier!

D:\mijn documenten\BARKRUK\originele bestanden\2011\weekend koln\foto's\DSC00288.jpg

Of dit problemen opleverde lezen we volgende week in het laatste verslag.