Mooi weer, met 22 Renners aan de start, 44 consumpties tijdens de pauze en uiteindelijk 88 km op de teller.

Je zou denken, die “mooi weer” fietsers gaan lekker relaxed hun rondje fietsen. Niets is minder waar. Van meet af aan werd een hoog tempo onderhouden. Natuurlijk was de wind die we de eerste kilometers in de rug hadden daar debet aan. Volgens afspraak koersten we via wat omzwervingen naar Ommel, Ommel met in de kern een mooi rustig terras waar het meestal aangenaam vertoeven is. Deze dag kwamen we echter op de koffie… Met veel pijn en moeite wisten we ons, door drommen mensen,  vrije doorgang te verschaffen. Vermoeid op het terras neer ploffen  was er al hélemaal niet bij. Long Tall Harry werd het allemaal een beetje teveel. Hij vond wel een plekje om er bij te gaan liggen, het leverde hem echter wel wat vervelende schaafwonden op! Navraag leerde ons dat reden van de drukte een vroegere verschijning van Maria zou zijn… Een mooi verhaal, maar de waarheid is dat men (na het nodige researchwerk kwam schrijver dezes tot die conclusie) aan een  Mariabeeldje,  waarvan de herkomst niet echt duidelijk is, meerdere verhoorde gebedsintenties toeschrijft. Voor degenen die zich er nog meer in willen verdiepen:  http://www.dse.nl/~gjlammers/foto/ommel/F_22.html  Hoe dan ook, na ampel beraad besloten we om een kern verderop onze kans te wagen. In Assen slaagden wij in die opzet, mooi terrasje, leuke snelle bediening. Helaas werd het glas thee als laatste geserveerd, dit leverde bijna verbrande lippen op…  Uitgerust ging het verder, je kon echter al snel proeven dat er in het peloton iets speelde. Onder bezielende leiding van Herbie werden er snode plannen gesmeed om Nai Kee, die zijn trainingskilometers op ideale wijze in onze groep kan meepikken, in ieder gaval van de ritwinst af te houden. Besloten werd om het tempo al in een vroeg stadium hoog te gaan houden om een eventuele aanval van Nai Kee al meteen in de kiem te smoren. De Night Rider offerde zich als eerste op. Hij deed dat met zo veel verve dat we hem uit het oog verloren, na gedane arbeid was hij afgedraaid om thuis meteen van zijn onmenselijke inspanning te herstellen. Geen nood, De volgende stond al klaar op zijn stokje over te nemen. Kolos Saal wist niks van afspraken af en deed toch precies wat  in het straatje paste, het tempo NOG wat meer opschroeven. In zijn kielzog Sneaky Franky, die op commando van Herbie het roer over nam. Het sluitstuk werd door Herbie zelf voorbereid. Herbie ging tot het gaatje waarna het voor de Beul een peulenschilletje was om het karwei af te maken. En Nai Kee dan??? Eer hij zich een vrije doorgang had verschaft, het afstoppende werk slaagde wonderwel, was een inhaalrace onbegonnen zaak.

Programma:

Komende zondag, we zien wel…

Zondag 29 mei gaan we de nieuwe groepsfoto maken. Houd deze dag zeker in de vroege uurtjes vrij zodat we allemaal om 9 uur op de foto kunnen.

 5 juni enkele reis Mechelen. Retour Mechelen wordt nog gepland, de gekozen datum 3 juli blijkt achteraf ongelukkig gekozen. Wellicht wordt deze nu 10 juli.